Állatvilág

2015.10.04. 13:02

Kisállatok az iskolában - A zalakomári gyerekek pónin is lovagolhattak

Zalakomár - Bárki elhozhatta kedvenc háziállatát pénteken az iskolába, így kutyákkal, macskákkal, hörcsögökkel, valamint papagájokkal ismerkedhettek a gyerekek.

Pásztor András

A zalakomári iskolában már évek óta nagy hagyománya van az állatok világnapja ünneplésének, így az idén is érdekes programokkal készültek a szervezők a diákoknak.

Először az állatvilág érdekességeit bemutató filmeket néztek a gyerekek, majd azt követően játékos sorversenyeken mérhették össze ügyességüket. A feladatok során különböző állatok mozgását kellett utánozni, mint például: nyuszi futás, békaügetés, pókjárás vagy gólya viszi a fiát .

Téczely Krisztián (balról) kistermetű kutyáját Bogdán Lajos és Horváth Andrea is nagyon megkedvelte Fotó: Bencze Margit

A rendezvény záró eseményeként megnyitotta kapuját a kisállat-simogató, ahová bárki elhozhatta kedvenc háziállatát: a rengeteg kutya, cica mellett, a gyerekek találkozhattak többek között hörcsöggel, kiskacsával, törpe tyúkkal, törpe nyuszival papagájjal, sőt még lúddal is.

A szülők a gyerekek nem kis örömére számos pónilovat is hoztak, és aki pedig egy kis kocsikázásra vágyott, annak lovas szekér is rendelkezésére állt az iskola sportpályáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!