Állatvilág

2016.02.22. 14:36

Ebtartási szabálytalanságok

Kiskutas - Levelet írt az önkormányzat a kiskutasi lakosoknak, hogy felhívja a figyelmüket az ebtartási előírások követésére. Halász Gábor polgármester a település honlapján is közzétett levelében jelezte: az elmúlt időszakban több panasz jutott el hozzá a kutyatartással kapcsolatban.

Szabó Judit

Személyesen is meggyőződött arról, hogy egy-két kutyatartó ebe folyamatosan – főként a tulajdonos távollétében – szabadon kóborol, magántulajdonú területekre jár be. Ezért kérte, hogy a gazdák gondoskodjanak arról, hogy a kutyák ne szökhessenek el. Az állattartóknak március elsejéig adott határidőt arra, hogy a szabálytalanságokat megszüntessék. Ellenkező esetben az önkormányzat szigorúan fel fog lépni, gyepmesterrel elszállíttatja el a kóbor kutyákat, ennek költségét a gazdára hárítja, és közigazgatási eljárást kezdeményez, bírság kiszabásával. A polgármester véget akar vetni annak a gyakorlatnak is, hogy a lakók egyebek mellett közösségi oldalakon üzengetve akarják megoldani a problémát, s hangsúlyozta, hogy az ebtartási szabályok megsértésével kapcsolatos bejelentéseket a hivatalban fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!