Állatvilág

2008.10.31. 05:05

Törzskönyv - A selkirk rex

A selkirk rex új szereplő a macskavilágban. Eredetileg az Egyesült Államokban fedezték fel. Többféleképpen is nevezik: a bárányka macska, macska báránybőrben, illetve a doromboló bárány.

zaol.hu

Ez a fajta úgy néz ki, mint egy összeborzolt játékmackó, és valóban, egy igazán ölelgetnivaló macska. Szándékos mutáció eredménye, hogy minden egyes szőrszál enyhén göndörödik, és a bunda tapintása nagyon puha. Erős és meglepően nehéz macska benyomását kelti.

Testfelépítés: közepestől a nagy testméretűig, izmos és zömök. A mellkas és a váll széles és masszív. A nyak rövid és erős. A lábak közepes hosszúságúak, izmosak, a kerek mancsok vastagok. A farok közepesen hosszú, vastag, vége lekerekített. Szemei nagyok és kerekek, egymástól távol helyezkednek el. Színük összhangban van a bunda színével.

 A bunda két változatban fordul elő: lehet rövid és hosszú szőrű. A kettő közti különbség leginkább a farkon és a nyak körüli fodron észrevehető. Mindkét változatnál a bunda dús és feltétlenül gön-dör. A szőrzet sűrű, vastag és még elszórtan sincsenek rajta foltok.
A selkirk rex engedelmes fajta, élvezi a dédelgetést, imádja az ember társaságát.


Olvassa el online felületünkön a Kedvencek a ház körül rovat korábbi cikkeit, melyeket közösségi portálunkon, az enteón is megtalál, ahol hozzászólhat a leírtakhoz, elmesélheti a saját történetét, s megmutathatja kedvencét is. 


Ezek is érdekelhetik