Állatvilág

2008.06.28. 04:00

Földre szállt Jabba

Jabba kutyánk a Csillagok háborúja filmeposz galaktikus gengszteréről kapta a nevét, ami persze nem véletlen. A vonások rémületes hasonlóságán túl ugyanis a rokonlélek is korán kiütközött a kis briganti jellemén.

Magyar Hajnalka

Az angol vagy amerikai bulldogra hajazó, de egy mosásban összement bullmasztiffot is idéző tömény izomcsomó már sihederként mindenkit levett a lábáról. És ez szó szerint értendő. Jabba számára ugyanis a lakásban való közlekedés természetes módját a faltól falig pattogás jelenti. Ha örvendezik  és erre bármikor talál okot , úgy cikázik a légtérben, mintha apja elszabadult gumilabda, anyja meg éji bogár lett volna, s jaj annak, aki a nyomvonalába kerül. Az ember gyorsan tanul, már kitapasztaltuk, melyek a legbiztosabb fedezékek.

 Ha Jabba éppen nem röpköd, akkor persze rág. Bűnlajstromán többek közt szerepel egy olvasószemüveg, egy mobiltelefon (töltővel), egy vesszőkosár és egy telefonkönyv maradéktalan elfogyasztása, de felelőssé tehető három asztalláb nyolc napon túl sem gyógyuló sérüléséért ugyancsak. Ha beszabadul a spájzba, lopkodja a vöröshagymát, amit a labdázási fázist követően nagy élvezettel csummogtat szét. Mit mondjak, a kutyanyálas hagymapép nem a leggusztább matéria. A cukkini, a kígyóuborka és a tök sincs tőle biztonságban, a múlt szezonban pedig rákapott a sárgabarackra is. Eltette szépen, mármint egészben a gyomrába, s rajta kívül mindenkit a frász kerülgetett, hogy mikor kell állatorvoshoz rohanni, hogy ugyan már magozza ki egy szikével a kutyát.

Így aztán őkelmét akkor szeretjük a legjobban, ha alszik. Szerencsére ebben a műfajban is páratlan. Amikor a plafon felé fordítja a hasát, s életművészként szétdobja mind a négy végtagját, legfeljebb a csülökcsontok csilingelése képes kiragadni a kutyaálmok hortyogástengeréből. De aztán felébred, aminek hetyke möffentésekkel adja jelét. Hajnalban is. Ha a kétlábúakat evvel még nem veri fel, durvább eszközöket vet be. Egyik kedvenc módszere a szuszogva furakodás. Ennek technikája a következő: az ágyra szökkenve busa fejét zihálva, prüszkölve próbálja meg ék módjára bepréselni az alvó gazdi arca és a párna közé. És még szerencse, ha nem a hátuljával jön. Nincs ember, aki ezek után ne döntene úgy, hogy mégiscsak ébren van. A gazdi morogva feltápászkodik, begyógyult szemmel készülődik a pisiltetéshez. S mire visszacsoszog a szobába, mi fogadja? Jabba ezerrel húzza a lóbőrt a még álomszagú párnán, s délelőtt tízig nem is ad semmiféle életjelet. Mondom, egy gengszter.


Írja meg nekük Ön is a történetét!

Klikkeljen és nézze meg webgalériánkban olvasóink eddig beküldött fotóit! 
Küldjön Ön is fotót!


Csatlakozzon közösségi portálunk, az   klubjához, s mesélje el Ön is érdekes történeteit, töltsön fel fotót kedvencéről, s vitassa meg a gondokat más állatbarátokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!