költészet napja

2018.04.11. 21:25

A cirkusz világa prózában és dalban

Költők, írók, dalszerzők a cirkusz világáról szóló alkotásait várja a Fővárosi Nagycirkusz a költészet napja alkalmából meghirdetett pályázatára.

Az intézmény a kiírással olyan pozitív hangulatú művek születését szeretné inspirálni, amely a cirkusz egyedi világát, az erőt, a kitartást, az esélyegyenlőséget, az egymásra figyelést, a kiemelkedő emberi teljesítményt mutatja be az irodalom és a zene eszközeivel – írta szerdai felhívásában az intézmény.

Egy pályázó több művet is leadhat, akár mindhárom, vers, novella vagy dalszöveg kategóriában, terjedelmi megkötés nélkül.

A beérkezett műveket augusztus 15-éig várják Csoda a cirkuszban tárgymegjelöléssel. A pályázatokat rangos zsűri bírálja el, a legjobbakat magas pénzjutalommal, valamint különdíjakkal ismerik el. Az eredményhirdetést szeptember 21-én, a magyar dráma napján tartják.

Az irodalmi művek megszületését a Fővárosi Nagycirkusz a jelenleg futó vízi cirkuszi műsorának, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás megtekintésével is inspirálni szeretné, ezért a pályázatra jelentkezők az előadásra igényelhetnek jegyet az intézménynél.

A pályázat részletes feltételei a Fővárosi Nagycirkusz honlapján érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában