Sportvilág

2015.02.24. 17:05

A szerdai BL-menü: Arsenal–Monaco, Leverkusen–Atletico

Szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája mezőnye már el is ér a nyolcaddöntő odavágóinak zárásához, melynek keretében az Arsenal a Monacót, míg a Bayer Leverkusen az Atlético Madridot fogadja.

Kühne László

Az Arsenal-Monaco párosítás alkalmával joggal szegeződhetnek a tekintetek a londoni Emirates-stadion VIP-részlegére, hiszen az „ágyúsok" későbbi ikonikus alakja, Thierry Henry éppen a hercegségbeli egyesülettől indult a labdarúgás világát meghódító útjára, egy Juventusnál tett féléves kitérő után. A Monacóban játszott 105 bajnokiját később az Arsenalban 254-gyel toldotta meg, hogy aztán jöjjön még egy barcelonai és new york-i fejezet is. A hazaiak menedzsere, Arséne Wenger esetében még ma is tart a Monacóból indult és az Arsenalnál kiteljesedett pályaív. A vendéglátóknál hiányozni fog Mikel Arteta és Mathieu Debuchy sérülés miatt, s igencsak kérdéses Aaron Ramsey játéka, míg Jérémy Toulalan a vendégek középpályájáról eltiltás miatt mindenképpen hiányzik majd. A két együttes mindenestre hazája bajnokságában elöl tanyáznak ugyan, de a tabella vezető helye tisztes távolban van tőlük.

Ez a megállapítás igaz a Leverkusenre és az Atléticóra is, ugyanakkor a németek esetében nem hiába vetül nagyobb fény a védelmet irányító Ömer Toprakra, hiszen a BL-meccsen előreláthatólag az Atlético igyekszik majd kihasználni nagyobb játékbeli tudását. Kérdés persze, hogy Diego Simeone, a spanyolok szakvezetője kire bízza a hazai védők riogatását, az Atletihez visszatért Fernando Torresre, vagy – éppen emiatt – a magát kicsit kényelmetlenül érző Mario Mandzukicra.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, szerdai játéknap (20.45): Arsenal FC–AS Monaco, Bayer Leverkusen–Atlético Madrid

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!