Sportvilág

2011.06.14. 16:03

II. Látványtánc Európa-bajnokság zalai sikerekkel

A Magyar Látványtánc Szövetség a minap rendezte meg Kaposváron a II. Látványtánc Európa-bajnokságot, melyen zalai táncosok is részt vettek.

Péter Gyöngyi

Zalát három társulat képviselhette az Európa-bajnokságon, ahonnan a Press Dance Tánccsoport két bajnoki címmel és két második hellyel tért haza. A Music and Dance című standard formáció első helyet és bajnoki címet szerzett, ahogy a Vaja con dios című koreográfia is latin csoportban.

Latin duóban Horváth Ádám és Jámbor Petra a Boney-M című tánccal második lett, miként latin line formációban a Csak lányok című koreográfia. Felkészítő tanáruk: Meretei- Simon Beáta.

A zalaegerszegi Liszt-iskola diákja, Tasnádi Renáta dance show, szóló kategóriában első lett az Európa- bajnokságon. A felkészítő: Hanzsérosné Farsang Ildikó.

A Gála Társastáncklub Egyesület Travel csoportja az Európa-bajnokságon latinamerikai, karib tánc kategóriában, „A” besorolásban, gyermek korcsoportban első helyet szerzett, ahogy junior korcsoportban a keszthelyi csoport, a Stars and Moovies formáció is. A Divas lányformáció felnőtt korcsoportban második lett, a Szabó Csaba– Bíró Petra junior páros Moovies on the Dance Floor koreográfiával ezüst minősítést szerzett. „B” besorolásban a Jungle Kids formáció gyermek korcsoportban második helyezést ért el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!