Változás kell

2024.05.18. 09:28

Hidvéghi Balázs: a Karácsony-féle bénázás igazi vesztesei a budapestiek

Budapest megszenvedi a Karácsony-féle bénázást, Szentkirályi Alexandra viszont egy rátermett, dinamikus, a városért tenni akaró, már korábban bizonyított vezető, aki valóban dolgozni akar Budapestért. Éppen ezért váltani kell, és erre Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb választás – mondta az Origónak adott interjúban Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára, a DK, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti listavezetője, Huszár Máté, az ellenzék salgótarjáni polgármesterjelöltje, Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) polgármester, Tüttõ Kata, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselõje a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampányrendezvényén a salgótarjáni Fõ téren 2024. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Terjedelmes interjút adott az Origo hírportálnak Hidvéghi Balázs, aki kampányfőnökként segíti Szentkirályi Alexandrának, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányát. 

Elmondta: míg Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje valóban tenni akar a városért, addig a  jelenleg regnáló főpolgármester 

gyakorlatilag nem akar megállapodni semmiben, helyette áldozatnak tünteti fel magát, és ebből próbál politikai tőkét kovácsolni. A főváros valójában sohasem érdekelte, és Budapest gyakorlatilag teljes egészében ki van szolgáltatva a Gyurcsány házaspárnak.

– fogalmazott, hozzátéve, hogy 

Karácsony Gergely ahelyett, hogy Budapesten dolgozna a fővárosiak érdekeiért, különböző vidéki nagyvárosokba járkál kampányolni, és a színpadon ölelgetik egymást Gyurcsánynéval. 

A baloldali városvezetés elmúlt öt évét értékelve elmondta, hogy 

gyakorlatilag semmit nem tudtak elérni, a csőd szélére vezették Budapestet annak ellenére, hogy a főváros főváros bevételei még nőttek az eltelt időszakban. 

A főpolgármester sem kisebb, sem nagyobb ígéreteit nem váltotta be, és még arra sem volt képes, hogy a Városháza park zöldítését akárcsak elkezdje. És akkor még nem beszéltünk a nagyobb beruházásokról, mint az öt éve ugyanúgy álló Biodóm, a pesti fonódó villamosrendszer vagy a P+R parkolók kiépítése. Karácsony a fővárosban közlekedési káoszt okozott, drámaian romlott a köztisztaság helyzete, romlottak a légszennyezettségi adatok, nem véletlenül, hiszen az autósok kénytelenek dugóban állni

– összegezte a Karácsony-féle városvezetés „eredményeit.”

A Karácsony-féle bénázás igazi vesztesei a budapestiek. Fontosnak érezzük elmondani az embereknek, hogy nem lehet fejlődést elérni Budapesten, amíg a Gyurcsány-klán tartja fogságában a Városházát. Szentkirályi Alexandra viszont egy rátermett, dinamikus, a városért tenni akaró, és korábban már bizonyított vezető, aki valóban dolgozni akar a fővárosért. Úgyhogy váltani kell, és erre azt gondolom, hogy Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb választás

– hangsúlyozta Hidvéghi Balázs. 

Hozzátette: 

a karácsonyi-politika lényege, hogy a főpolgármester elmenekül a sajtó kérdései elől, nem válaszol a hídpénzbotrányt, a városházi visszaéléseket érintő kérdésekre sem. 

Egyre több új információ derül ki, és már a hatóságok is nyomoznak, de még mindig semmit nem mondanak arról, hová tűnt másfél milliárd forint a Lánchíd felújításakor. Kinek és mire kellett másfél milliárd forint készpénzben? És leginkább hová tűnt? Bízom benne, hogy mielőbb kiderül az igazság, és felelősségre vonják az érintetteket

 – mondta Hidvégi, aki azt is leszögezte, hogy Budapest fejlődése nem pártpolitikai kérdés, nyilvánvalóan Szentkirályi Alexandra a megfelelő választás, mert Budapesten változásra van szükség. 

Hidvéghi Balázs a brüsszeli tapasztalatairól, a háború és béke kérdéséről, a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletről és az uniós választás tétjéről is is beszélt az Origónak adott interjúban, amit  ITT olvashat el.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában