Olvasó

2010.05.15. 05:48

Egy sima hétköznap (kommentár)

Ha jól mennek a dolgok, az új parlament megalakulása általában nem kell hogy több legyen jól megszervezett sima, kicsit ünnepélyesebb hétköznapnál. De hát mikor mentek jól nálunk a dolgok?

Szabó Judit

A Duna-parti házban tegnap a köztársasági elnök szigorú osztályfőnökként először kiosztott mindenkit. A dorgálásból kidekázva kapott jobb és bal, a szélsőket is beleértve. Viselje most már mindenki jól magát, aki meg a viseletével tüntet, az hamis és hazug, mondta. Nemigen rezzent össze az érintett. A legnagyobb frakció nem fogadta el a választás menetét taglaló beszámolót, ami egyfelől közvetlenül nem bír jogkövetkezménnyel, másfelől csak azért hírértékű gesztus, mert mégiscsak ezen a választáson nyertek kétharmaddal. Amit történelminek neveznek, s az is. Csak az a lebonyolítás, csak azt tudnánk feledni. A nemzetbiztonsági bizottságot mégis a legnagyobb (59 fő!) ellenzéki frakció kaphatja, s nem a másik, de ki tudja, hol vannak jobb kezekben külső-belső nemzeti titkaink. Ennél picit fajsúlyosabb ügyek is akadnak a pakliban: a válság, az adóteher, a munkahelyteremtés, az államháztartási hiány, a közös európai valuta, a korrupció sorolható ide. Ezekhez képest a hírek szerint a kettős állampolgárság élvez törvényalkotási primátust. Szép. És szimbolikus. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!