Labdarúgás

2024.04.30. 23:12

Bajnokok Ligája: négygólos döntetlen született a müncheni rangadón

A Bayern München 2-2-es döntetlen játszott hazai pályán a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának keddi első felvonásán.

MW

Vinícius Júnior, a Real Madrid játékosa 11-esből berúgja csapata második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Bayern München-Real Madrid mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. április 30-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Matthias Schrader

Remekül kezdte a mérkőzést a Bayern, amely már az első percben gólt szerezhetett volna, ám Sané ziccerét Lunyin védte. A kihagyott helyzet nem szegte kedvét a bajoroknak, az első bő negyedórában óriási nyomást helyeztek a madridiakra, akik másodpercekre tudták csak megtartani a labdát. Ám hiába a számtalan ígéretes támadás, a németek nem tudtak gólt szerezni, ami az első félidő közepén megbosszulta magát. 

Közel húsz perc kellett, hogy a Real magára találjon és huzamosabb ideig képes legyen labdát birtokolni, majd váratlanul a vezetést is megszerezte Kroos parádés kiugratását követően.

BELLINGHAM, Jude
Jude Bellingham, a Real Madrid (b) és Nuszáír Mazrauj, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Bayern München-Real Madrid mérkőzésén a müncheni  Allianz Arénában 2024. április 30-án
Fotó: Matthias Schrader / Forrás: MTI/AP

 A félidő második felében többnyire kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán igazán nagy helyzet nélkül.

A fordulás után a Bayern ragadta magához a kezdeményezést, de az első percekben nem találta a masszív madridi védelem ellenszerét, aztán három percen belül megfordította a meccset: 

előbb Sané gyönyörű góljával egyenlített, majd Kane büntetőjével átvette a vezetést.

 Ezek után a Real birtokolta többet a labdát, mégis a müncheniek játszottak veszélyesebben, a hajrára fordulva viszont váratlanul 

egy büntetővel egyenlített Carlo Ancelotti csapata,

így döntetlenről várhatja a hazai visszavágót.

 A visszavágót jövő szerdán rendezik Madridban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 2-2 (0-1)

München, 75 ezer néző, v.: Clément Turpin (francia)

gólszerzők: Sané (53.), Kane (57., 11-esből), illetve Vinicius (24., 83., a második 11-esből)

sárga lap: Kim (82.), illetve Kroos (64.), Lucas Vazquez (91.)

Bayern München: Neuer - Kimmich, Dier, Kim, Mazraoui - Laimer, Goretzka (Guerreiro, a szünetben) - Sané (Davis, 87.), Müller (Gnabry, 80.), Musiala - Kane

Real Madrid: Lunyin - Lucas Vazquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 64.), Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos (Brahim Diaz, 75.) - Bellingham (Modric, 75.) - Rodrygo (Joselu, 87.), Vinicius

I. félidő: 

24. perc: Kroos a felezővonal közeléből zseniális passzal kiugratta Viníciust, aki a kimozduló Neuer mellett 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

II. félidő:
53. perc: Sané jobb oldalról húzott a madridi 16-os felé, majd egy csellel bejátszotta magát és ballal nagy erővel a rövid sarokba lőtt (1-1).

56-57. perc: Musiala tört be a 16-oson belülre, majd a labdát eltolta a védője mellett, aki gáncsolta. A büntetőt Kane a kapu bal oldalába gurította (2-1).

82-83. perc: Rodrygo fordult volna le Kimről a 16-oson belül, de a dél-koreai védő szabálytalankodott. A büntetőt Vinicius az elvetődő Neuer mellett a kapu közepébe vágta (2-2).

Szerdán játsszák: Borussia Dortmund (német) - Paris Saint-Germain (francia) 21.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában