Hírek

2017.06.20. 14:16

Szívükbe zárták a megyét a Zalaszabarban táborozó kárpátaljai gyerekek

A megyei önkormányzat támogatásával idén 50 kárpátaljai gyermek tölt el egy hetet a Holnapocska Táborban.

Pásztor András

A Holnapocska Tábor 2009. óta foglalkozik gyermektáborok szervezésével. A táborozók köre évről évre bővült, szerveztek táborokat gyermekotthonokban élő diákoknak, jó tanuló és jó magaviseletű gyermekeknek, speciális élményterápiás gyógyuló táborokat, illetve valamilyen krónikus betegséggel élő gyermekeknek. Tavaly óta pedig – a Zala Megyei Közgyűlés támogatásának köszönhetően – a kárpátaljai diákok is eltölthetnek egy hetet a festői környezetben található kalandparkban.

Dr. Sifter Rózsa  kormánymegbízott és Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is látogatást tett tegnap a zalaszabari kalandparkban, ahol a kárpátaljai gyerekek körében töltöttel  egy kis időt
Fotó: Szakony Attila

– A megyei önkormányzat elsődleges feladata, hogy a zalai települések fejlesztését szolgálja, ugyanakkor fontos számunkra, hogy a határainkon túl élő magyar gyerekek is megismerkedjenek az anyaországgal, azon belül pedig Zalával – mondta Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, aki látogatást tett a táborban. – Ahogy tehát tavaly is, úgy az idén is 5.6 millió forintos támogatást nyújtott a megyei önkormányzat, hogy közel 50 kárpátaljai gyermek üdülhessen a táborban, s megismerje a megye természeti és épített értékeit.

– Jómagam már másodjára vagyok itt – mondta a 17 éves Sztojka Gyula, aki hozzátette: már két évvel ezelőtt is fantasztikusan érezte magát, de azóta csak bővült a kalandpark.

 

– Ez a hely csodálatos, egy hét is kevés, hogy mindent kipróbáljunk – vette át a szót Szilágyi Abigél, akinek a zalakarosi fürdőben tett látogatás is nagy élményt jelentett. – Valamelyik nap a Balatonhoz is elmegyünk, nagyon várom már, hogy láthassam a tavat, állítólag nagyon szép.

– A gyerekek egyik ámulatból a másikba esnek, nagyon tetszik nekik, hogy itt sokkal inkább odafigyelnek a környezetre, mint odahaza, s, hogy minden olyan rendezett – hangsúlyozta Mészáros Renáta kísérőtanár, aki elárulta: sok gyereknek ez az egy hetes tábor jelenti a nyári kikapcsolódást, feltöltődést.

Mint megtudtuk: a kalandpark hamarosan tovább bővül, a Szabadics-család egy olyan létesítményt álmodott, ahol a mozgássérült vagy végtaghiányos gyerekek is kalandozhatnak. Ennek része lesz egy kerekesszékes akadálypálya, amit az épek és a mozgáskorlátozottak is kipróbálhatnak.

– Mindig nagy öröm meglátogatni a Zalaszabarban táborozó gyerekeket, hiszen látszik rajtuk, mennyire felszabadultak – mondta dr. Sifter Rózsa, a megyei kormányhivatal vezetője, aki elárulta: ők maguk úgy járulnak hozzá a tábor sikeréhez, hogy az újabb és újabb beruházásokhoz szükséges engedélyeket a lehető legrövidebb időn belül kiadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!