Hírek

2012.09.24. 18:31

Olvasói panasz: Közelebb szállnának fel

Zalaegerszeg, Lenti - A megyeszékhely és Lenti közötti buszjárat egerszegi megállóhelyeivel kapcsolatban fogalmazta meg panaszát egyik olvasónk.

Horváth A. Attila

Pető Józsefné azt sérelmezi, hogy aki a megyei kórházból szeretne hazajutni a busszal, sokat kénytelen gyalogolni, legközelebb ugyanis a Mártírok útja végén érhető el a járat. Ott viszont (fedett váró híján) az utasok ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Mint mondta, sok utas örömmel venné, ha a kórház vagy a vasútállomás környékén is megállna a Lentibe tartó busz.

A felvetésre Busa Csaba, a Zala Volán személyközlekedési igazgatója reagált. Tájékoztatása szerint a Lenti felől érkező buszok évek óta nem érintik a vasútállomást, így a kórház előtti megállóhelyet sem. A kórházba érkező utasok a Hunyadi-Kosztolányi út kereszteződésében tudnak leszállni. A másik irányban (Lenti felé) a Széchenyi tér és a Kossuth utca forgalommentesítése, továbbá a Petőfi utca ismételt kétirányúsítása miatt 2012. decemberétől nemcsak a Lenti, hanem a Bak és Bazita irányába közlekedő járatok is az autóbuszállomás Rákóczi út-Mártírok útja-Göcseji út útvonalon haladnak. A korábbi Göcseji út, kórház megállóhely érintése lehetetlenné vált, így (a kórházhoz viszonylag közeli felszállás biztosítása érdekében) annak áthelyezésére kényszerültek. A Mártírok úti megállóhely mintegy 350 méterre van a kórház bejáratától. Busa Csaba hozzátette: a fedett váró kérdésében az önkormányzat az illetékes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!