ZTE Kupa lövészversenyt rendeztek

2024.05.02. 18:30

Olimpikonok a válogatón és sok egerszegi érem

A ZTE Kupa sportlövész viadalon a hazai lövészek legjobbjai közül is többen lőállásba álltak, és a rendező ZTE SKK tagjai is nagyon eredményesen szerepeltek.

Kerkai Attila

A rendező ZTE SKK egyik legeredményesebb lövője, Kálmán Bálint fogadja a gratulációt

Forrás: ZTE SKK

A ZTE SKK az Ebergényi úti lőtéren a 10 méteres, a 25 méteres és az 50 méteres számokban írt ki versenyt, és ez a viadal volt egyben az utolsó Eb-válogató is. Összességében nagy meglepetések nem születtek, a férfi puskásoknál az egyaránt párizsi kvótás Pekler Zalán és Péni István közül ezúttal előbbi győzött az összetett számban. A négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler 586 körrel diadalmaskodott a 3x20 lövéses versenyben az 584-gyel záró Péni előtt. A nők hasonló számát Lovász Dorina nyerte 581 körrel. Női sportpisztolyban a Rióban kvótát szerzett Major Veronika csak mint néző vett részt ezúttal a viadalon, távollétében a légpisztolyban idén Európa-bajnoki döntős Jákó Miriam volt a legjobb 576 körrel.

A ZTE SKK sportolói is kivették a részüket az éremosztásokból, hiszen összesen 8 arany-, 11 ezüst- és 11 bronzérmet szereztek. A 10 m légpisztoly, 20 lövéses versenyszámában a nőknél Szabó Zsófia ezüstérmet, míg Kónyáné Jendrics Anikó bronzérmet szerzett. A férfiaknál Hévézi Sándornak sikerült ezüstérmet szereznie. Az ifjúsági fiú kategóriában Havasi Balázs szerzett ezüstérmet.

A 10 m zártirányzékú légpuska, 20 lövéses számában Szabó Zsófia arany-, Havasi Ferenc ezüst- Csókási Tibor pedig bronzérmet szerzett. Ifjúsági leány kategóriában Orbán Regina arany-, Selek Réka ezüst-, Horváth Regina pedig bronzérmet szerzett. A fiúknál a sorrend így festett: nyert Süle Nimród, Kovács Péter és Havasi Bálint előtt.

A nyíltirányzékú légpuska (10 m) 20 lövéses ifjúsági versenyében Horváth Regina ezüst-, Selek Réka pedig bronzérmet szerzett. A légpuska junior fiú kategóriában Kálmán Bálint arany-, Varga Botond pedig bronzérmet szerzett. A junior leányoknál Benedek Ágnes ezüstérmet, serdülő fiúban pedig Süle Nimród ismételten aranyérmet szerzett.

Az 50 méteres számokban puska junior fekvő kategóriában Kálmán Bálint arany-, Benedek Ágnes ezüstérmet szerzett. A három testhelyzetű puskás számban a junioroknál Benedek Ágnes ezüst-, Kálmán Bálint pedig bronzérmet szerzett. A 25 m központi gyújtású férfi kategóriában Pintér Ernő bronzérmes lett.

A 10 m légpisztoly férfi kategóriában Hévézi Sándor ezüstérmet szerzett. A 25 m sportpisztoly (20 pont) férfi kategóriában Németh Ferenc arany-, Wolf Zoltán pedig bronzérmet szerzett. A 25 m központi gyújtású pisztoly férfi kategóriában Wolf Zoltán szintén bronzérmesként zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában