Vármegyei foci

2024.05.05. 20:01

Második sikerét szerezte a Murakeresztúr az I. osztályban

A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában szezonbeli második sikerét aratta a Murakeresztúr. A Kiskanizsa zalaszentgróti fellépése viszont elmaradt, mert a vendégek lemondták a találkozót.

Zaol.hu

A Szepetnek (kékben Üst Zalán) szünet után lőtte a gólokat

Fotó: Szakony Attila

Magnetic Andráshida TE–Deák-Gizmó Murakeresztúr 3–4 (1–3)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Hegedüs M.
Andráshida TE: Czirjék – Berkovics, Karvalics, Tóth D. (Szabó M.), Kiss L., Luter (Anti), Bognár (Kalamár), Cséber (Darabos), Németh K., Igazi, Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Murakeresztúr: Németh B. – Békefi, Czigány, Boros, Körösi (Kárász), Gyuranecz, Pál, Lukács (Nagy B.), Bekő, Orbán, Szabó I. Edző: Visnovics László.
Talán a hirtelen jött nagy melegnek is betudható, de mindkét csapat kényelmes tempóban kezdte el a mérkőzést. Bár a 14. percben Tóth Dániel jól eltalált lövéssel megszerezte a vezetést az ATE-nak, az első félidő hátralévő része a vendégekről szólt. Egészen pontosan Kőrösi Dánielről, aki először a 22. percben egy kipattanó labdát vágott a léc alá, majd négy perccel később egy véleményes szabadrúgást 20 méterről csavart a sorfal fölött a hálóba. A játékrész hajrájában újabb két komoly gólszerzési lehetőség maradt ki a keresztúriak részéről: a 33. percben Czirjék védett hatalmas bravúrral egy közeli lövést, majd egy percre rá a vendégek támadója az ötösön belülről vágta a kapu fölé a labdát. A 39. percben Kőrösi lépett ki a védők közül, és a kifutó Czirjék fölött okosan emelt a kapu jobb oldalába. Szünet után teljes mértékben felcserélődtek a szerepek: az ATE átvette a játék irányítását, a vendégcsapatot a kapujához szegezte és sorra jöttek a hazai helyzetek. Előbb Tóth Dániel második góljával szépítettek a hidaiak, majd jó tíz perccel később Karvalics lapos lövése a kapufa tövéről került a gólvonalon túlra. Gyakorlatilag a középkezdés után egy bal szélre előre ívelt labdával Pál Martin iramodott meg a hazai kapu felé, és egy sikeres csel után kissé éles szögből gólt szerzett, 3–4. Ezt követően a hazaiak nagyobb fordulatszámra kapcsoltak, több alkalommal is megvoltak a lehetőségeik az újabb gólok szerzésére, de pontatlanság és a koncentráció hiánya miatt az egyenlítés még a legnagyobb helyzetekből sem jött össze. Bár a második játékrészre nagyon feljavult az ATE, a szimpatikus vendégcsapat nagyot küzdve meg tudta őrizni az első félidőben szerzett előnyét, és megérdemelten távozott három ponttal Andráshidáról.
Gólszerzők: Tóth D. (2), Kiss L., ill. Körösi (3), Pál.
Jók: senki, ill. az egész csapat.

Zalalövő–Hévíz 0–2 (0–1)
Zalalövő, 100 néző. Jv.: Farsang B.
Zalalövő: Kovács D. – Gyenese, Csik (Stummer), Agg, Horváth T., Őr, Kellner, Tóth B., Péter (Molnár Á.), Végh (Kulcsár), Földvári (Csáki). Edző: Ostrom János.
Hévíz: Dénes – Filó (Kustán), Buza, Tóth I., Nyári (Sabján), Szindekovics, Bontó (Rózsás), Nagy D., Huszár, Damina (Kovács B.), Fábián. Edző: Damina László.
A ZTK keretének számos tagját nélkülözve lépett pályára. Kezdetben mindkét fél előtt adódott egy-egy lehetőség, de ezek kimaradtak. A 30. percben Csik hibázott, Bontó lecsapott a labdára és a kapu hosszú oldalába bombázott, 0–1. Szünet után növelte előnyét a vendégcsapat, Huszár elcsípett egy hazai átadást, majd ellőtte a labdát Kovács kapus mellett, a gólvonalon egymást akadályozta két zalalövői védő, így a labda a hálóban kötött ki, 0–2. Összességében a jobb támadószekcióval rendelkező vendégek megérdemelten nyertek.
Gólszerzők: Bontó, Filó.
Jók: Gyenese, Agg, Csáki, ill. az egész csapat.

Zalakomár-Zalakaros–Semjénháza 0–1 (0–0)
Zalakomár, 150. Jv.: Tóth A.
Zalakomár-Zalakaros: Tóth-Pajor – Takács Cs., Takács D. (Tirászi), Mutter A., Horváth L., Horváth J. (Madarász F.), Madarász Z., Mutter M., Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Semjénháza: Earles Matthew – Kretz (Kukuruzynyák), Novák (Dobri), Berta (Kapuvári), Horváth P. (Szilágyi), Schuller, Kovács Gy., Pál D. (Pál B.), Bagó (Zsiga), Kozári, Horváth G. (Ribarics). Játékos-edző: Kovács György.
A vendégek kezdeményeztek többet, az első félidőben a legnagyobb helyzet is előttük adódott, de csak egy kapufáig jutottak. A második játékrész elején több ziccert is elhibáztak a hazaiak, a feszültség pedig egyre nőtt a pályán, érezhető volt a presztízs jellege a mérkőzésnek. A 63. percben a hazai 16-os előterében buktattak egy vendégjátékost, a szabadrúgást gyorsan elvégezték a semjénházaiak, Kovács került szembe a kapussal, és nem hibázott, 0-1. A 79. percben Mutter A. tolta el a labdát ellenfele mellett, aki a versenyfutás közben belenyúlt a komári játékos arcába, ezt követően a hazaiak játékosa lerántotta ellenfelét. A közelben álló játékvezető vendégszabadrúgást ítélt, ezt Mutter A. szóvá tette és a kiállítás sorsára jutott. Küzdelmes, döntetlenszagú mérkőzésen a jó nevekből álló Semjénháza elvitte a 3 pontot.
Gólszerző: Kovács Gy.
Jók: Madarász Sz., Mészáros, Mutter M., Horváth T., ill. az egész csapat.
Kiállítva: Mutter A. (79., Zalakomár-Zalakaros).
U19: Zalakomár-Zalakaaros–Semjénháza 5–6.

Technoroll Teskánd–Kinizsi Gyenesdiás 6–0 (2–0)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Siket L.
Teskánd: Orbán – Bresztovszky, Kiss P., Bacsó-Porkoláb, Csongár (Gájer), Stankovics (Boronyák), Bakos (Szökrönyös), Németh N., Major, Töttő (Benczik), Kiss D. Edző: Kovács Imre.
Gyenesdiás: Németh B. – Szekér, Karancz, Tarnóczai, Bertók, Kiglics, Fehér (Fellner), Baki (Gémes Be.), Nagy G., Orbán, Sipőcz. Edző: Kocsis Norbert.
Két tartalékos csapat mérkőzésén a jól játszó hazaiak nagyarányú győzelme megérdemelt.
Gólszerzők: Németh N. (3), Major, Csongár, Töttő.
Jók: Németh N., Major, Bresztovszky, Kiss D., ill. senki.

Csesztreg–Tarr Andráshida SC 3–0 (2–0)
Csesztreg, 200 néző. Jv.: Nedvesi R.
Csesztreg: Gergő (Kovács B.) – Póczak, Lovrencsics (Németh G.), Biharvári, Kiss Ba. (Kiss Bá.), Őri Cs., Nagy N., Orbán, Őri M., Németh D., Tóth B. (Elek). Edző: Tamás Tamás.
Andráshida SC: Paksy – Bakos, Lipták (Molnár M.), Szabó B., Penczák, Pataky, Sipos, Dömötör, Szakony, Fülöp, Kustán (Pálinkás). Játékos-edző: László Dávid.
A hétközi kupakudarc után hazai pályán szerettek volna a csesztregiek javítani, így is álltak a mérkőzéshez. A 22. percben már 2–0 volt a hazaiak javára. Rengeteg támadást vezettek, de a biztos vezetés tudatában egy pici hiba mindig becsúszott a végén. A félidőben 2–0-s hazai előnnyel vonultak a csapatok pihenőre. A második játékrészben ott folytatta a Csesztreg, ahol az elsőben abbahagyta. Mezőnyfölény, sok lehetőség. Azért egy gólt még sikerült rúgniuk, amivel ki is alakult a végeredmény. Kiváló játékvezetés mellett megérdemelt hazai siker született a tartalékos, de lelkesen játszó vendégek ellen. Külön öröm a hazaiaknál, hogy Elek Zsolt hosszú sérülése után újra pályára lépett, és ismét teljes értékű tagja a csesztregi csapatnak.
Gólszerzők: Őri Cs., Nagy N. (11-esből), Németh D.
Jók: Orbán E (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, illetve mindenki.
U19: Csesztreg–Letenye 1–6.

Szepetnek–Lenti TE 3–0 (0–0)
Szepetnek, 100 néző. Jv.: Baranyai R.
Szepetnek: Bocskai – Csavari, Szabó Be., Rákhely, Üst, Pápai M., Bilák P., Orsós R.,  Nagy T. (Pirbus), Kolman, Dömötör. Edző: Németh István.
Lenti: Dervalics – Mentes, Pál B., Ritlop, Fábián (Könye), Végi, Sárkány, Takács G., Kiss K., Horváth B., Sasvári (Pálinkás). Edző: Szabó István.
A nem túlságosan bő kerettel kiálló csapatok mérkőzésén a hazaiak már-már nyomasztó fölényét bírta ki a félidő hajrájáig a vendég együttes. Akkor inkább a labda helyett a babát vették célba a felek, így jól is jött a szünet. A második félidőben lehet, hogy nem volt akkora a hazaiak lendülete, ugyanakkor szép gólokkal örvendeztette meg szurkolóit a szepetneki tréner, Németh István legénysége.
Gólszerzők: Orsós R., Bilák P., Dömötör.
Jók: Orsós R., Rákhely, Dömötör, Bilák P., Nagy T., ill. Dervalics, Kiss K.
U19: Szepetnek–Lenti 1–2.

A Zalaszentgrót–Horváth MÉH Kiskanizsai Sáskák mérkőzésre a vendégek nem álltak ki, a 3 pont minden bizonnyal a hazaiaké lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában