Vasárnap lép pályára a ZTE FC

2024.05.13. 15:25

Kecskeméten minden kiderül majd

A labdarúgó NB I 32. fordulója után az eldőlt, hogy a ZTE FC a kilencedik helyezésnél hátrébb már nem végezhet, illetve a jelenlegi hetedik helyezésén egyet még javíthat a zárófordulóban, vagyis a hatodik helyre még befuthat.

Kerkai Attila

Sajbán Máté (kékben) a szombati, Paks elleni találkozón készül cselezni. Most már a vasárnapi szezonzáróra készülnek az egerszegiek

Fotó: Szekeres Péter

Ez lesz tehát a feladat az utolsó fordulóban, amikor Márton Gábor együttese a közvetlen rivális Kecskemét vendége lesz. Hétfőn az MLSZ elkészítette a 33. forduló pontos menetrendjét, ez alapján a ZTE FC május 19-én vasárnap, 17.15 órától lép pályára az alföldi városban. Szombaton, az 1-1-es döntetlent hozó Paks elleni hazai mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is szóba került a ZTE FC végleges helyezése, akkor persze még nem lehetett tudni a forduló többi találkozójának eredményeit. Még az ötödik helyezés elérése sem volt lehetetlen, azonban vasárnap este a DVSC 2-0-ra nyert a Fehérvár FC ellen, amivel a debreceniek bebiztosították végleg az ötödik helyezésüket. Az egerszegiek a szombati pontszerzéssel a hatodik helyre léptek fel, azonban aznap este nem kis meglepetésre a Diósgyőr legyőzte az FTC-t (2-0), így a miskolciak visszaelőzték a jelenleg hetedik ZTE-t.

A lényeg viszont az, amit Márton Gábor, a kék-fehérek vezetőedzője hangoztatott: akkor, amikor még a kieséssel kapcsolatban emlegették csapata nevét, és most, a hatodik helyezés lehetséges elérésekor is igaz, hogy csak a saját kezükben van a sorsuk. Az előbbit, vagyis a kiesőzónától való elszakadást már jó régen "megcsinálták", vasárnap Kecskeméten pedig pont, vagy pontok kellenek, és akkor meglehet a hatodik hely, ami a 2019-es visszakerülés óta a legjobb helyezése lenne a csapatnak az NB I.-ben. Volt hetedik, majd kétszer nyolcadik, egyszer pedig kilencedik az elmúlt négy szezonban.

Vasárnap minden kiderül.

A labdarúgó NB I 2023-2024. évi bajnokságában a 33. forduló műsora:

Péntek:
Mezőkövesd Zsóry–MTK Budapest 20.30 (M4 Sport)

Szombat: 
Paksi FC–Kisvárda Master Good 17.45 (M4 Sport)
Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 17.45 (M4 Sport+)
Puskás Akadémia–DVSC 17.45 (m4sport.hu)

Vasárnap:
Kecskeméti TE–ZTE FC 17.15 (M4 Sport+) 
Ferencváros–Újpest FC 20.15 (M4 Sport)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában