Lehet, hogy a pénteki lesz a végső harc

2024.05.16. 20:19

Ikpe reménykedik a sikerben az Alba–ZTE KK bronzcsata harmadik felvonása előtt

Újabb fejezete következik a férfi kosárlabda NB I. A csoportos bajnokság bronzmérkőzésének, és a Székesfehérváron pénteken 18 órakor kezdődő Arconic-Alba Fehérvár–Zalakerámia ZTE KK találkozó lehet, hogy mindkét csapat számára a szezonzárót is jelenti.

Kerkai Attila

A labdával Tristan Ikpe, akinek 23 pontja (a mezőnyből 73 százalékos hatékonysággal) és 11 lepattanója zalai oldalon csak üdítő kívétel volt kedden

Fotó: Pezzetta Umberto

Hacsak nem történik valami csoda, illetve feltámadás, leginkább az egerszegiek részéről. Jelen pillanatban ugyanis az Alba Fehérvár 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó pároscsatában, és az eddigiek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a fehérvári játékosok hangolódtak rá komolyabban a bronzcsatára. Múlt szombaton, az első meccsen is biztosan nyertek – bár akkor a harmadik negyed végéig még valamelyest tartotta velük a lépést a ZTE KK –, most kedden viszont Zalaegerszegen a mérkőzés elejétől a fehérváriak domináltak. 

Közös pont az első két mérkőzésben, hogy fehérvári oldalon Anthony Robertson, míg az egerszegieknél Danilo Ostojic esett ki a csapatokból sérülés miatt. Az eggyel kevesebb légiós jelenléte sem lehet tehát kifogás a vártnál szerényebb produkcióra, és az is biztosnak tűnik, hogy a ZTE KK-nál pénteken sem játszik majd a szerb center, akinek tehát befejeződött a szezonja. A keddi vereség (67-83) után Matthias Zollner, a zalaiak vezetőedzője is úgy fogalmazott, hogy nem mindenki koncentrált csapatából százszázalékosan a találkozóra. 

Pénteken pedig választ kaphatunk rá, hogy mennyiben sikerült mindezt orvosolnia a német mesternek. Mindenesetre Tristan Ikpe – aki egyébként az üdítő kivételt is jelentette zalai oldalon kedden hatékony játékával – a harmadik találkozó előtt a klub honlapján nyilatkozott röviden. Az amerikai játékos úgy fogalmazott, hogy reméli, a csapat a szezon végén még tud plusz energiát mozgósítani erre az újabb találkozóra és bízik benne, hogy sikerül megnyerniük a találkozót. Mindenesetre ő nagyon reménykedik ebben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában