NB III.: a ZTE FC II. itthon kapott öt gólt

2024.05.12. 19:41

Egy pontot megmentett az FC Nagykanizsa

A labdarúgó NB III.-ban is már a hajrájánál tart a bajnokság. A ZTE FC II. együttese hazai pályán kapott ki, míg az FC Nagykanizsa ikszelt.

Kerkai Attila

Wolf Gergő (kékben), a ZTE FC II. játékosa szemben a felcsútiakkal

Fotó: Szekeres Péter

Északnyugati csoport

ZTE FC II.–Puskás FC II. 0-5 (0-2)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: ifj. Hartnung.

ZTE FC II.: Senkó – Lengyel, Dóczi (Dobos, 46.), Kozári, Wolf (Király, 46.) – Zsiga (Cserép, 74.), Mulasics, Molnár (Baloteli, 69.), Kapus (Varga L., 46.), Balabás – Bodrogi. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Janicki (2., 31.), Halászi (74., 90.), Vékony (76. – tizenegyes).

Már a második percben gólt kaptak az egerszegiek, gyakorlatilag hátrányból kezdték a találkozót, és a szünetig újabb gólt kaptak. Ennek ellenére voltak helyzeteik, aztán a második 45 perc közepén egy újabb rövidzárlat után megpecsételődött a sorsuk.

Koller Zoltán: „A null-öt nem volt benne a meccsben, sokkal szorosabb volt. Ha belőjük a helyzeteket a második játékrész elején, nyílttá tehettük volna a meccset, de aztán két percen belül két gólt lőtt az ellenfél. Ez mindent eldöntött.

Délnyugati csoport

Szekszárd UFC–FC Nagykanizsa 1-1 (1-0)

Szekszárd, 50 néző. Jv.: Muhari.

FC Nagykanizsa: Kálovits – Szabó B., Szanyi, Zsemlye (Hajnal, 46.), Varga – Godzsajev – Szilágyi, Kovalovszki, Szökrönyös D., Lőrincz B. – Major E. (Winkler, 46.) Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők:  Arena (5.). illetve Kovalovszki (81.).

Az FC Nagykanizsa egy győzelemmel már bebiztosíthatta volna harmadik helyét a csoportban, ám már a találkozó elején gólt kapott. Inenntől hátrányban futballozott, és hiába ment előre, nem tudta feltörni a kiesés elől menekülő szekszárdiak védelmét. A második félidő is így telt, aztán a hajrában sikerült az egyenlítés, de hiába a kanizsai mezőnyfölény, meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Gombos Zsolt: - A végén még értékes lehet ez az egy pont is... Az első félidőnk nehezen értékelhető, gyenge teljesítményt nyújtottunk. A másodikra cseréltünk, rendszert váltottunk, mentünk előre. A döntetlenért sokat tettek a srácok, ami végül összejött. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában