Az NTE 1866 leány csapata ötödikként zárt

2024.05.07. 07:45

A serdülő ob után az újonc kardozók következnek

Gödöllőn rendezték meg a serdülő korosztályú kardozók országos bajnokságát, amin az NTE 1866 vívó szakosztályát tízen képviselték és több csapatot is indítottak.

Kerkai Attila

Az NTE 1866 serdülő leány kardcsapata, amely ötödik lett az ob-n

Fotó: ZH

A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 kardozóinak mindegyikétől nem volt elvárható az egyéni küzdelmekben a főtáblás eredmény, főleg amiatt, hiszen többen még a fiatalabb korosztályokhoz tartoznak. A fiúknál és a lányoknál is a 64-es tábláról csak ketten jutottak a 32 közé. A lányoknál Ferencz Nóra a 19. helyen végzett, míg a fiúknál Légár Milán a 29. lett.

A másnapi csapatversenyeken az egyéni eredmények alapján rangsorolták a csapatokat. Az NTE 1866 két együttest is nevezett a fiúknál, mindkettő vereséget szenvedett a nyolc közé jutásért rendezett körben. A helyosztókon viszont mindkét együttes nyert, így a 9. helyért rendezett mérkőzésen egymás ellen vívtak a kanizsaiak. Végül az NTE 1866 I. csapata (Csalló Zoltán, Légár Milán, Makoviczky Mátyás) nagy küzdelemben 45:43-ra nyert az NTE 1866 II. ellen (Kiss Barnabás, Palkovics-Kelemen Gergő, Tislér Zoltán).

A lányok csapatversenyében az NTE 1866 együttese (Deiszinger Annamária, Ferencz Nóra, Péntek Janka, Szia Anna) az első összecsapásban szoros küzdelemben vereséget szenvedett az UTE-tól, majd az 5. helyért kiírt helyosztón 45-35-ra nyertek a kanizsaiak.

A serdülők országos bajnoksága után pedig jön az újabb kard bajnokság, amit Nagykanizsán rendeznek meg a hét végén, azaz május 11-12-én. A helyszín a Kanizsa Aréna lesz, ahol az újonc korú kardozók bajnoksága következik. Mindkét nap 10 órakor kezdődnek a küzdelmek, az NTE 1866 pedig összesen 15 versenyzővel készül a hazai rendezésű ob-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában