Két ZBSE-arany és egy bronz a birkózó ob-n!

2024.04.30. 09:30

Szanati Máté és Ugranyecz Flórián a dobogó tetején

A két arany mellett még egy bronzérmet is nyertek a Zalaegerszegi Birkózó SE sportolói az U13-as korosztály magyar bajnokságán.

Kerkai Attila

Gerencsér Zoltán edző és az érmesek (balról): Szanati Máté, Peti Jónás, Ugranyecz Flórián

Fotó: ZH

A fővárosi Kruj Iván Sportcsarnok adott otthont az idei U13-as kötöttfogású birkózó bajnokságnak, ahol Szanati Máté és Ugranyecz Flórián sem talált legyőzőre, míg Peti Jónás bronzérmet szerzett. A 232 fős mezőnyben a Zalaegerszegi BSE négy fővel vett részt.

A legnépesebb súlycsoportba, a 42 kg -ba összesen 25-en mérlegeltek. Szanati Máté egész nap kiegyensúlyozottan birkózott, és mind a négy mérkőzését magabiztosan megnyerve a dobogó legfelső fokára állhatott. A 46 kg-ban Ugranyecz Flóriánnak is négy mérkőzést kellett megnyernie az aranyéremért. A ZBSE fiatalja egész nap koncentráltan, akciódúsan birkózott, aminek meg is lett a jutalma. A 85 kg-ban indult Peti Jónás a nap végére a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A ZBSE a csapatversenyben az előkelő harmadik helyen végzett.

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában