Vármegyei foci

2024.04.28. 20:04

Idegenben nyert magabiztosan, és előrébb lépett a tabellán a Zalaszentgrót az I. osztályban

A Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában a Szepetnek kiskanizsai döntetlenjével nemcsak lépéshátrányba került a Zalaszentgróttal, hanem a grótiak meg is előzték, és felléptek a második helyre. Az éllovas Csesztreg biztosan nyert, és a Hévíz is.

Zaol.hu

Paksy Zsombor, az ASC kapusa mozdul erre a teskándi lövésre. A meccs 2-2-es döntetlennel ért véget

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalalövő–Magnetic Andráshida TE 3–3 (2–1)
Zalalövő, 100 néző. Jv.: Major Zs.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Gyenese, Csik, Agg, Horváth T., Kellner (Tóth B.), Péter (Végh), Földvári, Horváth D., Mesics. Edző: Ostrom János.
Andráshida TE: Czirjék – Berkovics (Kiss L.), Karvalics, Tóth D. (Rohonczy), Szabó P., Bognár (Igazi), Szabó M., Cséber (Kalamár), Anti (Darabos), Németh K., Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
A péntek esti focin nagyon bekezdett mindkét együttes, alig negyed óra alatt három gól is esett. Először Horváth Dániel kapott jó labdát középen és biztosan értékesítette helyzetét, 1-0. Pár percre rá hazai szöglet után ide-oda pattogott a labda az ötösön belül, amit a szemfüles Csik közelről a hálóba kotort, 2-0. Nem sokkal később Derkovics vezette fel a labdát a bal szélen, majd oldalról nagy gólt ragasztott a kapu ellenkező sarkába, 2-1. Továbbra is élénk iram, kemény játék zajlott a pályán, növekvő feszültséggel, kevés helyzettel. Az 50. percben a játékvezető reklamálásért kiállította Szabó Zsoltot, a vendégek vezetőedzőjét. Az 59. percben a frissen beállt Darabos kicselezte a lövői védőket és egyenlített, 2-2. Öt perccel később hazai szabadrúgás után Czirjék kiejtette a labdát, az előrehúzódó Csáki pedig a kapuba lőtt, 3-2. A 88. percben a kilépő Horváth Dánielt utolsó emberként Szabó Péter lerántotta, ezért ő is piros lapot kapott. A lefújás előtt egy hazai védőről lepattanó labdát Karvalics nagy erővel lőtt a ZTK hálójába, 3-3. A hazai csapat győzelmet engedett ki a kezéből, de a nagyon motivált vendégek pontszerzése nem érdemtelen.
Gólszerzők: Horváth D., Csik, Csáki, ill. Berkovics, Darabos, Karvalics.
Jók: Gyenese, Csik, Agg, Horváth D., Horváth T., ill. Szabó P., Németh K., Berkovics, Darabos.
Kiállítva: Szabó P. (88., Andráshida TE).

Lenti TE–Zalakomár-Zalakaros 1–2 (0–1)
Lenti, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.
Lenti TE: Dervalics – Mentes, Pál, Horváth B., Sárkány, Sasvári (Könye Balla), Kiss K., Takács, Fábián (Sabján), Fentős (Pálinkás), Csiszár. Edző: Szabó István.
Zalakomár-Zalakaros: Tóth-Pajor – Takács Cs., Szőke, Vass, Horváth L. (Takács D.), Horváth J., Madarász F., Mutter, Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
A győzelmet jobban akaró vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot.
Gólszerzők: Takács, ill. Horváth J. (2, egyet 11-esből).
Jók: Dervalics, ill. Tóth-Pajor, Mutter.
U19: Lenti TE–Zalakomár-Zalakaros 1–3.

Tarr Andráshida SC–Technoroll Teskánd 2–2 (0–1)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Tóth A.
Andráshida SC: Paksy – Fábián B., Szakony, Fábián K., Kiss B., Szabó B., Penczák, László (Czotter), Pataky, Németh R., Fülöp. Játékos-edző: László Dávid.
Teskánd: Orbán – Gyarmati, Kiss P., Gájer (Soós), Bresztovszky, Szekeres (Németh N.), Bakos, Major, Töttő, Kiss D. (Csongár), Baráth. Edző: Kovács Imre.
A hazaiak rosszul kezdték a mérkőzést, korán vezetést szerzett a Teskánd, és a helyzetei alapján akár nagyobb előnyre is szert tehetett volna. Fél óra elteltével az andráshidaiak rendezték soraikat, feljavultak, így kiegyenlítettebbé vált a játék. A második félidő elején mintha a hazaiak az öltözőben maradtak volna, a Teskánd újabb gólt szerzett. Ezt követően az ASC átvette a találkozó irányítását, és a hátralévő időben végig dominálta a mérkőzést. Szinte végig a teskándi térfélen volt a labda, több helyzetet is kialakítottak a hazaiak, és sikerült egalizálniuk az eredményt. Az egyenlítő gól után is nyomás alatt tartották a Teskánd kapuját, és ha kicsivel tovább tart a mérkőzés, akár a győzelmet is megszerezhették volna. Az első félidő a Teskándé, a második pedig inkább az ASC-é volt, így összességében a döntetlen igazságosnak mondható, még ha a hazaiak a második játékrész alapján közelebb is álltak a győzelemhez.
Gólszerzők: Fábián K., Németh R., ill. Töttő, Kiss D.
Jók: Fülöp, Szabó B., Paksy, ill. Kiss P., Bakos, Major.
U19: Letenye–Teskánd 13–1.

Kinizsi Gyenesdiás–Zalaszentgrót 0–5 (0–3)
Gyenesdiás, 70 néző. Jv.: Lapath D.
Gyenesdiás: Németh B. – Zsiga, Székács, Szekér, Fellner (Bertók), Sipőcz, Bardon (Karancz), Kiglics, Baki (Tarnóczai), Nagy G. (Fehér), Orbán. Edző: Kocsis Norbert.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Doszpoth (Péhl K.), Kovács-Braun, Ferenczi (Molnár), Iberhart, Lampert, Kovács P. (Péhl B.), Kaprinai (Baksa), Horváth D. (Horváth S.), Czibor. Edző: Bencze Péter.
A kimaradt gyenesi helyzetek után a vendégek büntetőből szerezték meg a vezetést, majd magas labdáikból tovább növelték előnyüket. A hazaiak hiába változtattak játékukon, ezen a küzdelmes mérkőzésen sem találtak fogást a Szentgróton, akik a hajrában további két gólt szereztek.
Gólszerzők: Ferencz (2, egyet 11-esből), Kovács P., Kaprinai, Kovács-Braun.
Jók: Baki, Zsiga, Orbán, Szekeres, ill. Ferenczi, Osbáth, Iberhart, Czibor.
U19: Gyenesdiás–Zalaszentgrót 12-0.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Szepetnek 1–1 (0–0)
Kiskanizsa, 150 néző. Jv.: Varga P.
Kiskanizsa: Parragi – Németh, Petánovics, Kotnyek, Fülöp (Kiss), Dolmányos, Takács (László), Dömötör (Heiszter), Ötvös, Jagarics, Mismás. Edző: Rácz Szabolcs.
Szepetnek: Szekeres – Üst, Pápai M., Millei (Bilák B.), Szabó, Pál M., Dömötör, Rákhely, Bilák P., Orsós, Kolman. Edző: Németh István.
A tabellán elfoglalt helyezés alapján a vendég Szepetnek tűnt esélyesebbnek és a mérkőzést így is kezdték. Nagy iramot diktálva beszorították a hazaiakat, helyzeteket alakítottak ki, viszont a félidőig nem tudtak gólt szerezni a hősiesen védekező Kiskanizsa ellen. A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első, szepetneki mezőnyfölénnyel, akik az 51. percben meg is szerezték a vezetést. A gól után szinte másik mérkőzés kezdődött, a vendégcsapat visszavett a nyomás alól, a hazaiak pedig felbátorodtak, átvették a játék irányítását, és egyre több veszélyes helyzetet alakítottak ki. Végül a hajrában Petánovics Milán révén sikerült egyenlítenie a kiskanizsaiaknak. A mérkőzés összképét tekintve a hősiesen küzdő, lelkes hazaiak megérdemelten tartották otthon az egyik pontot.
Gólszerzők: Petánovics, ill. Dömötör.
Jók: az egész csapat, ill. senki.
U19: Kiskanizsa–Szepetnek 0–0.

Semjénháza–Hévíz 1–4 (1–2)
Semjénháza, 70 néző. Jv.: Kondákor M.
Semjénháza: Matthew – Novák, Berta (Szilágyi), Pál B. (Dobri), Schuller, Kovács, Pál D., Kapuvári, Bagó, Ribarics (Horváth G.), Kozári (Horváth Á.). Játékos-edző: Kovács György.
Hévíz: Dénes – Filó (Sabján), Buza (Czifra), Tóth, Nyári (Rózsás), Szindekovics, Bontó, Nagy, Huszár, Damina (Karakai, Kovács), Fábián. Edző: Damina László.
Megérdemelt vendéggyőzelem.
Gólszerzők: Pál B., ill. Filó (3, egyet 11-esből), Szindekovics.
Jók: senki, ill. Filó (a mezőny legjobbja), Buza, Szindekovics.

Deák-Gizmó Murakeresztúr–Csesztreg 1–7 (0–3)
Murakeresztúr, 150 néző. Jv.: Siket L.
Murakeresztúr: Németh B. – Czigány, Boros (Szabó I.), Körösi, Gyuranecz, Büki, Pál, Bekő (Szalai), Orbán, Márkovits, Török. Edző: Visnovics László.
Csesztreg: Gergő (Szmolicza) – Póczak, Szabó B. (Németh G.), Kiss Ba., Őri Cs. (Németh D.), Nagy N., Kiss Bá., Orbán, Őri M., Szabó K. (Lovrencsics), Tóth B. (Biharvári). Edző: Tamás Tamás.
Nagyszerű játékvezetés mellett a Csesztreg igazolta bajnoki címre esélyességét, s ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a jól küzdő hazaiakkal szemben.
Gólszerzők: Körösi, ill. Kiss Bá. (2), Németh D. (2), Kiss Ba., Nagy N. (11-esből), Őri M.
Jók: Czigány, Török, ill. Őri M., Kiss Bá., Németh D. 
U19: Murakeresztúr–Csesztreg 1–7.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában