Az Eb után is volt még "töltet" bennük

2024.03.20. 09:30

Remekeltek a zalai lövészek a légfegyveres ob-n

Hosszúra nyúlt és sikeres volt zalai szempontból a Százhalombattán megrendezett idei légfegyveres országos bajnokság, amit a pisztolyos és a puskás számokban rendeztek meg. Amiről már beszámoltunk, hogy Major Veronika aranyérmes lett női légpisztolyban, de az egerszegi lövők is kitettek magukért, hiszen a ZTE SKK összesen öt érmet hozott haza.

Kerkai Attila

Balról Varga Botomd és Benedek Ágnes, a csoportképen pedig a felnőtt bajnok ZTE SKK légpuskásai. Balról Tankovics Tamás, Kálmán Bálint és Somogyi Péter

Forrás: ZH

A Győrben rendezett Európa-bajnokság után nem sokat pihenhettek a legjobb sportlövők, ugyanis tíz nappal a kontinensvetélkedőt követően következett az idei légfegyveres országos bajnokság. A zalai sportlövők szerencsére érintettek voltak az Eb-n is, hogy aztán a magyar bajnokságon – ha kicsit fáradtan is – bizonyítsanak.

A BEFAG Keszthelyi Erdész LK kiválósága, az Eb-n a női csapattal aranyérmes Major Veronika nagy fölénnyel megnyerte a női légpisztolyosok számát, amiről már korábban beszámoltunk. A ZTE SKK tagjai pedig a légpuskás számokban jeleskedtek. A fiúk junior légpuskás számában a Kálmán Bálint, Varga Botond, Tankovics Tamás összeállítású csapat aranyérmet szerzett már a verseny kezdetén. Az egyéni versenyben a három hete junior Európa-bajnok Kálmán Bálint az alapversenyben (625.8) másodikként jutott a döntőbe, Varga Botond (619.5) ötödik, Tankovics Tamás (618.8) pedig hatodik lett. A finálé aztán Varga Botondnak sikerült a legjobban, ugyanis győzött, ezzel országos bajnok lett, Kálmán Bálint ötödik, Tankovics Tamás 8. lett.
A junior lányok versenyében Benedek Ágnes az alapversenyt a 8. helyen zárta 616.4 körrel, de a nyolcas döntőben szépen haladt előre és végül bronzérmesként zárt. Benedek Ágnes és Kálmán Bálint a juniorok vegyes versenyszámban bronzérmet szerzett. A felnőtt légpuskás számban a ZTE SKK ezúttal a csapatversenyben ért el kimagasló eredményt, ugyanis a Somogyi Péter, Kálmán Bálint és Tankovics Tamás összeállítású csapatuk országos bajnok lett 1871.1 körrel. Az egyéni alapversenyben Kálmán Bálint 631.6 körrel másodikként zárt, a szintrén Eb-résztvevő Somogyi Péter (623.9) pedig ötödik. A döntőben Somogyi nyolcadik, Kálmán Bálint pedig 5. lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában