Bruchner Regina és Endrédi Máté is érmet szerzett a cyclocross magyar bajnokságon

2024.01.23. 12:00

A fagyos időjárás sem zavarta a Green Zone-ZKSE kerékpárosait

Debrecenben rendezték meg nemrég a cyclocross magyar bajnokságot, melyről a Green Zone-ZKSE kerékpárosai más értékes helyezések mellett felnőtt férfi bronzérmet és junior női bajnoki címet is hoztak.

Varga Andor

A "zászlós" képen Bruchner Regina...

Fotó: ZKSE

Hideg, szeles időjárás fogadta az indulókat a Hajdúságban, délelőtt még bőven fagypont alatti hőmérsékletben tekertek a mezőnyök. Az izgalmas futamok közben azonban a pálya mellett szinte fel sem tűnt ez a kellemetlenség, főleg a zalaiaknak, akik remek eredményeknek örülhettek.

A férfiak elit versenyében Endrédi Máté okozott kellemes perceket az egerszegi klub minden tagjának. A kategóriában Dina Márton bajnoki címvédéséhez nem férhetett kétség, mögötte, a dobogó alsóbb fokaiért azonban nagy csata bontakozott ki. Ennek részese volt Endrédi Máté is, aki a 16 fős mezőnyben az ezüstérmes pozíciótól másodpercekre lemaradva, a harmadik helyen érkezett célba.

A ZKSE másik válogatottja, Bruchner Regina az U19-es női futamban rajtolt, bizakodó hangulatban, hiszen felkészülése jól sikerült. A futam pedig vissza is igazolta ezt: Regi csaknem hatperces előnnyel nyert, és teljesítményéről sokat elárul, hogy a férfi masters mezőnyből is csak ketten futottak jobb köröket nála.

... a másikon Endrédi Máté a debreceni versenyen.
Fotó: ZKSE

A Master2 korosztályban négy egerszegi versenyző próbálkozott, s közülük Czenki Tamás teljesített a legjobban, aki a dobogóról csak hajszállal maradt le és a 4. helyen zárt.

A ZKSE további eredményei. Férfiak, U15: 13. Bruchner Máté. U17: 10. Forgács Patrik. Master2: 7. Dervalics Gábor, 8. Horváth Sándor, 13. Káldi Tamás.

Az egerszegi kerékpárosok számára a következő hetek is izgalmasak lesznek: Bruchner Regina és Endrédi Máté Spanyolországban, majd Hollandiában szerepel világkupa-futamokon, majd ők ketten február 4-én a szlovákiai Táborban a cyclocross világbajnoksággal zárják le a sorozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában