A hátsó defekt sem volt akadály

2023.12.28. 07:30

Bruchner Regina cyclocross világkupa-futamokon zárta az évet Belgiumban

Karácsony előtt két cyclocross világkupa-versenyen is rajthoz állt Belgiumban Bruchner Regina, a Green Zone-ZKSE junior magyar válogatott kerékpárosa.

Varga Andor

Regina az egyik mély szakaszon, vállán a biciklivel

Forrás: ZKSE

Az első helyszín Namur városa volt, ahol nagyon nehéz pálya várt a mezőnyre: meredek lefelék, mély sarak és kemény emelkedők váltották egymást. Regi – akit ezekben a napokban egy kisebb betegség is hátráltatott – közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Nyomtam, de nem ment jobban...” A hősies küzdelem jutalma ezúttal a korosztály 50 indulója között a 35. helyezés lett.

December 23-án jött az üjabb megmérettetés Antwerpenben. Közben az egerszegi versenyző és edzője, Czenki Tamás Belgiumban maradt és olyan ikonikus történelmi és kerékpáros helyszíneken fordult meg, mint Waterloo, Dunkerque, illetve Roubaix és Koppenberg. Az aklimatizálódás pedig kiválóan sikerült, hiszen az újabb versenyt Regi a 12. helyen fejezte be. Az utolsó körben a defektes hátsó kerék sem tudta megállítani.

Közben idehaza Siklóson rendezték meg a Cyclocross Magyar Kupa záró versenyét. A ZKSE küldöttsége ezúttal betegségek miatt nem volt olyan népes, mint szokott, ám két érem – ráadásul egyaránt arany – így is bekerült a zsákba. A férfiak elit mezőnyében Endrédi Máté volt a leggyorsabb, a hobbi kategóriában pedig Harmath Bence nem talált legyőzőre. Az egerszegiek eredménysorát a Master2-es Dervalics Gábor ötödik helyezése tette teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában