Kétezer ifjú vívó állt pástra a négy nap során

2023.05.18. 14:38

Diákolimpiai aranyak és érmek a ZVE vívóitól

Igazi monstre rendezvényt jelentett a vívók országos diákolimpiája, hiszen a fővárosi BOK-csarnokban négy napon át tartottak a küzdelmek, melyekben valamennyi korosztály és fegyvernem képviselői pástra álltak. Ott voltak a ZVE fiataljai is, akik most iskoláik színeit képviselték.

Kerkai Attila

A zalaegerszegi Zrínyi-gimnázium leány és fiú tőrcsapatai, melyek ezüstérmet szereztek.

Fotó: ZH

Zalaegerszeg városát számos vívó képviselte, akik a Zalaegerszegi Vívó Egylet tagjai s az A- és a B-kategóriában indultak, és ott voltak a kerekesszékes szakág képviselői is. Kétezer vívó 46 páston versenyzett egymással. A zalai megyeszékhely képviselői számos kiemelkedő eredményt értek el, köztük diákolimpiai bajnoki címet és több érmes helyezést. 

Simon Borbála és Gróf Domonkos aranyérmet szerzett
Fotó: ZH

A döntős helyezések.

A-kategória (versenyengedéllyel nem rendelkezők), tőr szakág. III. korcsoport. Fiúk: 1. Gróf Domonkos, 7. Bóbics Ádám (mindketten Z. Dózsa-iskola). Leányok: 7. Bagosi Borka (Z. Zrínyi). IV. korcsoport, Leányok: 1. Simon Borbála (Z. Mindszenty). V. korcsoport. Fiúk: 3. Szabó Bálint (Z. Zrínyi). 

Ugyanezen a napon rendezték párbajtőrben a kerekesszékes diákok diákolimpia versenyét, ahol mind a női, mind a férfi versenyszámban érmet hoztak a zalaegerszegi vívók.

Pongrácz Zoé a kerekesszékesek között győzött 
Fotó: ZH

Fiú párbajtőr: 7. Hódor Levente (Z. Landorhegyi). Leány párbajtőr: 1. Pongrácz Zoé (Z. Öveges), 7. Zsombok Helga (Z. Mindszenty). 

Ezt követően pedig az amatőr, utánpótlás sportolók versenyei zajlottak, vagyis a versenyengedéllyel nem rendelkezők léptek pástra.

B-kategória, tőr szakág. I. korcsoport. Fiúk: 3. Papp Gergő (Z. Öveges), 7. Besenczi Zsongor (Z. Dózsa). II. korcsoport. Leányok: 5. Tamás Lili (Z. Öveges). III. korcsoport. Leányok: 3. Zólyomi Blanka (Z. Petőfi), 5. Huszár Dóra (Z. Liszt).

A B-kategóriában  eredményes zalai lányok (balról) Zólyomi Blanka, Tamás Lili, Huszár Dóra 
Fotó: ZH

Az esemény zárónapján pedig valamennyi fegyvernemben a csapatversenyeket rendezték, ahol a Zrínyi Miklós Gimnázium két csapata képviselte az egerszegi színeket. Mind a lányok, mind a fiúk tőr csapata a döntőig jutott, melyben végül szoros asszókban az ezüstérmet szerezték meg.

V. korcsoport. Fiú tőr: 2. Z. Zrínyi-gimnázium (Csatlós Gellért, Nika Balázs, Szabó Bálint, Szabó Bence).

IV. korcsoport. Lányok: 2. Z. Zrínyi-gimnázium (Antal Katalin, Bagosi Borka, Tóth Abigél).

A versenyzőket Pataki Zoltán edző és Delacasse Nóra kísérte el a versenyre és segítette őket. 

Papp Gergő az I. korcsoportban lett bronzérmes
Fotó: ZH

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában