Könyvtári szombat

2024.05.10. 12:40

Ismét ingyenes családi kikapcsolódást kínálnak Nagykanizsán

Nagykanizsán, a Halis-könyvtárban május 11-én (szombat) 9 órától a könyvek mellé ingyenesen látogatható családi programokkal várják az érdeklődőket a könyvtárosok.

Benedek Bálint

Mindig érdemes meglátogatni a bibliotékát, de szombaton különösen, hiszen nívós pluszprogramokat kínálnak a könyvtárosok

Fotó: Szakony Attila

Kardos Ferenc és Nagy András könyvtáros vezeti a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják.  
Az olvasásnépszerűsítő Azolo program lehetőségeiről szintén 9 órától Fenyvesi Attila könyvtáros beszél a szülőknek, valamint a gyerekeknek. Majd 10.30-tól Benkéné Osvald Éva könyvtáros a Mesés papírszínház keretében klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Ezután a felnőtteket várja 11 órától Kardos Ferenc. A könyvtáros vezetésével lehetőség lesz részt venni a Tarnóczky klub foglalkozásán, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat. 
A minden szempontból "mesés" napot 11 órakor Farkas Tibor könyvtáros zárja, akivel a 6 és 14 év közötti korosztály különféle dalokat tanulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!