A madarak és fák napja a Göcseji Tudásközpontban

2024.05.12. 09:30

Vásári forgatag muzsikaszóval, kézművességgel és előadással

A Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac ismét vásári forgataggal várta az érdeklődőket szombaton, amit a madarak és fák napja alkalmából, Természetközelben elnevezéssel rendezett meg.

Antal Lívia

Gergye Ferenc zalaegerszegi háziorvos unokája, Gergye Benett is kipróbálta az agyag megmintázását

Fotó: Antal Lívia

A Göcseji Tudásközpont előtt bőséges kínálat volt paprika, paradicsom és más zöldségpalántákból. Epret, mézt és sokféle egynyári virágot is árultak a termelők, akiket és a vásárlókat muzsikaszóval fogadtak reggel. A rendezvényen ajándék kézműves foglalkozásokkal várták a gyerekeket és a felnőtteket.

Gergye Ferenc zalaegerszegi háziorvos unokája, Gergye Benett is kipróbálta az agyag megmintázását
Fotó: Antal Lívia

 Tíz órától Gecseg Veronika, a Georgikon Campus természetvédelmi mérnök szak hallgatója az erdők és fák fontosságáról, természetben betöltött nélkülözhetetlen szerepükről beszélt előadásában. Ezt követően kihirdették az Alkotások a természetből című online fotópályázat eredményét. Fantáziáról árulkodó fotók is érkeztek, ilyen volt a gyógynövényekből összeállított kompozíció, valamint a kavicsokból összerakott kutyafej. A nyertesek kézműves foglalkozáson vehetnek részt. A Göcseji Tudásközpontban lemezbörzét is rendeztek, amelyen bakelit lemezek, kazetták, CD-k, DVD-k adás-vételére és csere-beréjére nyílt lehetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában