Pályázati és saját forrásból fejlesztettek

2024.05.14. 12:00

Új traktorral bővült Pat gépparkja

Egy új, MTZ 820 típusú traktorral bővült az önkormányzat gépparkja az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Közösségi tevékenységek erősítése eszközbeszerzésének támogatásával.

Benedek Bálint

Bata Zoltán a településen dolgozó közmunkások tevékenységét megkönnyítő új traktor mellett

Fotó: Szakony Attila

Bata Zoltán polgármester elmondta: a 10 millió forintos pályázati támogatást két évvel ezelőtt nyerték el, ám a traktor tényleges beszerzésére most nyílt lehetőségük. Viszont időközben az infláció miatt a kiszemelt gép ára jelentős mértékben emelkedett, ezért az önkormányzat saját forrásból még 3 millió forint önrészt biztosított.

– Aki ért a traktorokhoz, tudja, hogy egy alapfelszereltségű 80 lóerős gépet sikerült megvásárolnunk – folytatta a településvezető. – Ragaszkodtunk az MTZ márkához, hiszen megbízható, tartós, terhelhető és kiváló menetteljesítménnyel rendelkezik. Nagy szükségünk volt rá, hiszen a településen eddig csak béreltük a traktort helyi és környékbeli vállalkozóktól. Viszont a közmunkaprogramban hasznát vesszük, óriási segítséget nyújt a földek művelésében. Az idén nyolc fővel 13,5 hektáron gazdálkodunk, hagymát, burgonyát és tritikálét (búza és a rozs keresztezésével létrehozott takarmánynövény) vetettünk. Előbbi kettő terményből szociális alapon jár a patiaknak, a termények másik részét pedig a környéken értékesítjük, míg a takarmányt a helyi vadásztársaságnak adományként ajánljuk fel.

Bata Zoltán a magántulajdonában lévő szártépő és fűnyíró berendezését is gyakran felajánlja a közösség számára, ezek a traktorhoz csatlakoztatva segítik a zöldterületek karbantartását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában