Túraajánló

2024.05.09. 07:30

Szombaton várják a természetjárás kedvelőit Petrikeresztúrra

Ez évben is megrendezi Tavaszi Szomszédoló Túráját Petrikeresztúr önkormányzata. A szabadidős programot szombaton tartják, s az érdeklődők három különböző hosszúságú táv közül választhatnak.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Tavaszi Szomszédoló Túra az egyik legsikeresebb tavaszi szabadidős sportprogram Zalában, ami többek közt annak is köszönhető, hogy útvonala csodálatos természeti környezetet érint. A program megrendezésével éppen ez volt a szervezők szándéka, a kezdő és már gyakorlott természetjáróknak a gyönyörű göcseji tájat, a tavaszi erdők, mezők világát szeretnék megmutatni. A túraútvonalakat ezért úgy jelölték ki, hogy azok a Göcsej legszebb pontjait érintsék.

A résztvevők három táv közül választhatnak. A leghosszabb 25, a közepes 16 kilométeres lesz, ezek mezőnye reggel hét és délelőtt kilenc óra között folyamatosan indul a község kultúrházától. A szervezők emellett egy 10 kilométeres távot is kijelöltek, utóbbit kifejezetten a kezdő természetjárók vagy a családok számára, hiszen annak útvonalát úgy határozták meg, hogy akár a gyermekek is kényelmesen tudják néhány óra alatt teljesíteni. A 10 kilométeres távot választók leghamarabb délelőtt kilenc órakor indulhatnak, szintén a község kultúrházától. A túrák teljesítésének határideje mindhárom táv esetén 19 óra. A túrán résztvevők oklevelet, illetve ajándékot kapnak, emellett az ellenőrző pontokon meleg teával és harapnivalóval várják őket, a visszaérkezőket pedig megvendégelik a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában