27 csapat járta körbe a Gébárti-tavat

2024.05.08. 19:00

Regionális teljesítménytúra Zalaegerszegen az Életet az Éveknek zalai szervezete rendezésében

A hűvös idő sem szegte kedvét a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Klubszövetség zalai szervezete által szerdára meghirdetett regionális teljesítménytúra résztvevőinek. Mind az előzetesen bejelentkezett 27 csapat megjelent, köztük ajkai, veszprémi, kaposvári és zánkai klubok tagjai is eljöttek, hogy részt vegyenek Zalaegerszegen, a Gébárti-tó körüli mintegy négy kilométeres túrán.

Antal Lívia

A gébárti teljesítménytúra érkezőire várva: Németh Klára, dr. Kocsis Gyula, Némethné Sejber Ildikó, Vidovicsné Bene Erzsébet és Pintér Ida

Fotó: Antal Lívia

"Igazi fanatikus túrázókat látni, akiknek a rossz idő ellenére is fontos a közösségi élmény", a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház előtt ezzel a gondolattal köszöntötte a résztvevőket Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, a város idősügyi tanácsának elnöke. Mint mondta, a városlakóknak és az ide látogatóknak van mit felidézni, illetve megismerni a Gébárti-tó környékén, ahol az elmúlt pár évben számos fejlesztést hajtottak végre. Új játszóteret, csónakkikötőt, hidakat létesítettek, felépítették a Boldogasszony-kápolnát, majd a Hattyú vendéglőt, említette meg többek között a polgármester, aki javasolta, hogy máskor is keressék fel a Gébárti-tó csodálatos környékét.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (b2) kellemes túrázást kívánt a résztvevőknek
Fotó: Antal Lívia

A tavaly júniusi csácsi teljesítménytúra sikerére alapozva szervezte meg az „Életet az Éveknek” zalai szervezete a május 8-i teljesítménytúrát, amelynek lesz még egy alkalma idén, mondta köszöntőjében dr. Kocsis Gyula elnök. Jelezte továbbá, hogy az első három csapatot jutalmazzák a 70 év alatti és feletti kategóriákban, a többiek emléklapot kapnak.

A Gébárti Kézműves Alkotóház is közreműködött a programban, lehetőséget biztosítva tevékenységei megismerésére, amelyről Kiss-Molnár István igazgató tájékoztatta a jelenlévőket köszöntőjében. Mivel olyan sok csapat érkezett, két irányba indították el őket a kézműves háztól. Vidovicsné Bene Erzsébet, a zalai szervezet elnökhelyettese ismertette részletesen a túra útvonalát, amelyen az ötfős csapatok öt állomáson aktivitásukról és kvízkérdésekre felelve tudásukról is számot adtak. Az egyik megálló a Boldogasszony-kápolnánál volt, amit szintén megtekinthettek a túrázók.

Szajkiné Csizmazia Klára, Szajki László, Strauszné Hoffman Éva, Szabó Lászlóné és Strausz Antal a zánkai Őszirózsa Nyugdíjas Klubtól először vett részt a túrán
Fotó: Antal Lívia

Zánkán is esett. Kémlelték az eget, az internetet, hogy milyen idő várható. Reggel 8 órakor indultak el. Természetesen már jártak Egerszegen, de a teljesítménytúrán először vesznek részt, mondta el Szajkiné Csizmazia Klára, a zánkai Őszirózsa Nyugdíjas Klub nevében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában