Esemény

2024.05.22. 13:00

Petőfi laktanyából egyetemi kampusz – Időutazásra és barangolásra várják az érdeklődőket

Izgalmas időszakokat ölel fel a Tourinform Zalaegerszeg következő sétája, ugyanis a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központtal közösen invitálják az egykori, ikonikus Petőfi Laktanya helyszínére az érdeklődőket május 30-án, csütörtökön 16 óra 45 perckor.

Mozsár Eszter

Forrás: Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Két korszak két különböző intézményének történetét mesélik el a közös szervezésében megvalósuló sétán, mondják a szervezők. A résztvevők egyaránt felidézhetik a laktanya történetét, ugyanakkor megismerhetik a zalaegerszegi egyetemi kampusz életét és terveit. A kétórás barangolás  több mint hetven évet ölel át, amiből kiderül, a katonák bázisa miként vált az egyetemisták életterévé. A rendhagyó program során különleges, régvolt, elfeledett katonai történetek nyomába erednek az idegenvezetők, ám szó lesz a jelenről is, amelyben már az innováció, robotika és a fenntarthatóság is szerepet játszik.

Így néz ki napjainkban madártávlatból az egykori Petőfi Laktanya, a jelenlegi egyetemi kampusz. 
Forrás: Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Az ingyenes, ám regisztrációhoz kötött programra mindenkit szeretettel várnak, ha volt katona, ha nem. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában