Komplex meseíró pályázat

2024.05.11. 13:00

Mesék a természetről

Illusztrált mesék az év állatairól, növényeiről címmel írt ki komplex meseíró pályázatot a Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola a tankerületben működő intézmények 4. osztályos tanulóinak. A felhívásra 11 iskolából 41 pályamű érkezett, az eredményhirdetést pénteken tartották az Inkey-kastélyban.

Pásztor András

Az egyik első helyezett, Móritz Adrienn, a Bolyai-iskola tanulója veszi át az ajándékcsomagot a nemzeti park munkatársaitól

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Pápa Henriett, a nagyrécsei iskola igazgatója felidézte: idén immár második alkalommal írták ki a meseíró pályázatot, melynek legfontosabb célja a környezetvédelem népszerűsítése.

Az eredményhirdetésen részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki úgy fogalmazott: egyre inkább olyan életet élünk, ahol már a falusi gyerekeknek is meg kell mutatni a természetet, az őshonos növényeket, állatokat.

- Az ilyen versenyek ezért is fontosak, hiszen a gyerekek képet kaphatnak arról az óriási természeti kincsről, amit mi zöld Zalának nevezünk, s melynek értékeit egyre többen felfedezik országszerte - mondta a képviselő.

A beküldött és gazdagon illusztrált mesékből egy online mesekönyvet is összeállított az intézmény, melyet minden, a pályázatban érdekelt iskolának elküldenek.

A zsűri döntésének értelmében különdíjat kapott Polai Péter (Rozgonyi-iskola) és Németh Mária (Nagyrécsei-iskola), harmadik helyezést ért el Dolezyár Levente (zalaszentbalázsi iskola), Maciaszczyk Laura (zalakarosi iskola), Vidovics Alíz (zalaszentbalázsi iskola), második helyezett lett László Dóra (palini iskola), Balázs Kata (letenyei iskola), Mészáros Markó Marcell (Rozgonyi-iskola), míg első díjat érdemelt ki Móritz Adrienn (Bolyai-iskola), Fülöp Fanni (zalakarosi iskola) és Kolonics Szofia (Rozgonyi-iskola). A diákok a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által felajánlott ajándékcsomagokat, illetve családi belépőket kaptak a látogatóközpontba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában