A fejlesztést a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány támogatta

2024.05.11. 12:00

Madártanösvény a kanizsai Attila tagóvodában - videó

A madarak és fák napján pénteken madártanösvényt adtak át az Attila tagóvodában. A fejlesztést a nagykanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítvány támogatta.

Benedek Bálint

A madártanösvény egyik információs táblájánál, balról: Domina Erika, a Kisvakond csoport óvodásai és Cserti Csilla, a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány képviselője

Fotó: Benedek Bálint

Az eseményen Domina Erika tagintézmény-igazgató elmondta: fontosnak tartják a környezettudatosságot, a természet védelmére, szeretetére nevelik gyermekeiket, ezek beépülnek a mindennapi tevékenységekbe. A tanösvény kialakításával a gyermekek játszva tanulhatnak a madarakról, megfigyelhetik őket természetes közegükben, a kihelyezett odúkban fészkelve is.

- A nagykanizsai alapítvány támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület segítségével szereztük be a madáritatókat, fészkelőhelyeket, odúkat és a látványos információs táblákat - fogalmazott Domina Erika. - Örökös zöld óvodaként és madárbarát kertként különösen odafigyelünk a kertünkre, a fákra, a bokrokra, ahol gyakran fészkelnek madarak és sok időt töltenek ott. A gyerekek gyakran hallanak madárcsicsergést, s most a szüleikkel együtt fedezhetik fel a tanösvényen rejlő csodákat. Régi álmunk vált valóra a tanösvénnyel, ahol a madárvédelem fontosságára is felhívhatjuk a közösség figyelmét.

Hozzátette: a szemléletformálás terén nagyot léptek előre. Ráadásul mindezt a madarak és fák napján tették, mely a természet és az élővilág védelmének napja. Szeretnék mindenki figyelmét felhívni e jeles napra, hiszen a környezet védelme mindannyiunk feladata.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában