Mentők napja

2024.05.14. 15:30

Kitüntetést kapott a zalaegerszegi Zrinszki Alapítvány

Európában elsők között Budapesten alakult meg 1887. május 10-én Kresz Géza belvárosi tisztiorvos kezdeményezésére az Önkéntes Mentőegyesület, 76 évvel ezelőtt pedig az Országos Mentőszolgálat. A Mentők Napja alkalmából május 10-én a Parlamentben idén is elismerték a legkiválóbb mentődolgozóknak és a támogató szervezeteknek a munkáját, köztük a zalaegerszegi Zrinszki Alapítványét.

Mozsár Eszter

A Magyar Mentésügyért Érem átadásán a parlamentben dr. Csató Gábor, Lengyel László és Zrinszki István

A helyi szervezet évek óta támogatja karácsonykor a vármegyeszékhelyen a mentőszolgálat munkatársait, valamint az egészségügyi dolgozók gyermekeit ajándékozza meg Mikuláskor. Legutóbb év elején két és fél millió forint értékben alakítottak ki pihenősarkot a Zalaegerszegi Mentőállomáson és vettek orvosi eszközöket.

Forrás: Zrinszki Alapítvány

Az alapítvány képviseletében Zrinszki István vezető koordinátor az Országos Mentőszolgálat és a magyar mentésügy érdekében végzett kiemelkedő munkájáért Magyar Mentésügyért Emlékérmet vehetett át. A szakszolgálat legmagasabb elismerését Lengyel László helyettes államtitkár és Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója nyújtotta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában