Önkormányzati választás, Európa-nap

2024.05.09. 18:00

Jelöltekről, választási programról a DK-Momentum-koalíció

Nyilvántartásba vették a Demokratikus Koalíció és a Momentum alkotta szövetség önkormányzati választáson induló megyeszékhelyi jelöltjeit.

Arany Gábor

Keresztes Csaba (jobbra) és Békés Tamás a sajtótájékoztatón

Fotó: A szerző

Ezt jelentette be Keresztes Csaba, az ellenzéki választási szövetség polgármesterjelöltje csütörtökön a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, az 1. számú választókerületben visszalépett jelöltjük, mert úgy látják, hogy az az egyesületi színekben induló jelölt, aki 2019-ben is megmérette magát, és második helyen végzett, most is jobb eredményt érhet el a koalíciónál. Ezért a választóktól az ő támogatását kérik, tette hozzá. A következő hetekben megismertetik választási programjukat, az erről szóló tájékoztatókat már terjesztik szórólapokon, mondta. 
Békési Tamás, a koalíció képviselőjelöltje, történelemtanár Európa napjáról, május 9-éről szólt. Mint  felidézte, ezen a napon, 1950-ben Robert Schuman luxemburgi születésű, német nemzetiségű francia külügyminiszter tárta a világ elé tervét az európai államok gazdasági együttműködésére. Ez a nyilatkozat tekinthető az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában