Az év bányászati-kohászati kiállítóhelye

2024.05.15. 13:30

Elismerés a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumnak

„Az év bányászati-kohászati kiállítóhelye” díj elismerésben részesült a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum. A kitüntetést a napokban vehette át Budapesten Eichinger Attila igazgató.

Mozsár Eszter

Az elismerést Dr. Szombatfalvy Anna, az OMBKE alelnöke adta át Eichinger Attila igazgatónak

Forrás:

Fotó: ZH

A díjat az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület ítélte oda az ország legnagyobb, három hektáron működő szabadtéri közgyűjteményének, a magyarországi szénhidrogénipar több mint százéves történetét bemutató intézménynek. Az egyesület második alkalommal hirdetett ebben a kategóriában győztest, 2023-ban az Oroszlányi Bányászati Múzeum kapta a díjat.

A zalaegerszegi múzeum széles körű ismeretterjesztő munkát végez, miközben számos múzeumpedagógiai foglalkozással és országos rendezvényekhez kapcsolódó programjaival várja a látogatókat. Tavaly nagy sikerű volt a Molzeum időszaki tárlatuk s mintegy tízezer vendéget fogadtak az elmúlt időszakban. Magyarországon 69 bányászati és kohászati kiállítóhely és múzeum működik, közülük lett idén első a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum. A 2024-es év közönségdíját a Rudabányai Bányászattörténeti Múzeum nyerte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában