Csapatépítő tréningeknek is otthont adnak

2024.05.19. 09:00

Az élményparkban a KRESZ-pálya a legnépszerűbb

A Zalaegerszegi Élménypark Kft. idén 84 millió forint nettó árbevétellel tervez, és mintegy 17 millió forint nyereséggel.

Szabó Judit

A KRESZ-park már a megnyitásakor népszerű volt

Fotó: ZH-Archívum/Pezzetta Umberto

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság beszámolóját és végleges üzleti tervét a csütörtöki közgyűlésen fogadták el. A cég fő tevékenysége a 2022 áprilisában megnyílt Alsóerdei Sport- és Élménypark üzleti alapú üzemeltetése.

A tapasztalat szerint a turisták elsősorban napközben látogatják a parkot, míg a helyiek 16 óra után, s elsősorban az ingyenes lehetőségeket veszik igénybe. Főleg 30 feletti családosok keresik fel a szabadidőparkot, az üzemeltető céljai között szerepel az egyedülálló, sportolni vágyó fiatalabbak megszólítása. Tavaly a legnépszerűbb attrakció a KRESZ-park volt, ahová 24 ezer jegyet adtak el. Az év eleji áremelés miatt a látogatók száma csökkent, de a bevétel jelentősen nőtt. A cég vezetése a síszimulátorban lát még kiaknázatlan lehetőségeket.

A leszerelt csúszópálya pótlásán dolgoznak, és erősebb marketingtevékenységet szeretnének folytatni, hogy több osztálykirándulás célpontja legyen a zalaegerszegi sport- és élménypark. A termek mellett a sportpályák bérbe adásából is növelni kívánják a bevételeket. Már tavaly is sok céges rendezvénynek, például csapatépítő tréningnek adtak otthont, és helyet biztosítottak a Funkcionális Fitnesz Európa-bajnokságnak, állt a kft. éves beszámolójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában