Miénk itt a tér

2024.04.29. 10:00

Néhány pillanat a 40 éves város életéből - Zalaszentgrót

1984. január 5-én, negyven évvel ezelőtt kapta meg Zalaszentgrót a várossá nyilvánításról szóló oklevelet. A jubileum alkalmából válogattunk fotókat a Zalai Hírlap archívumából, idézünk fel néhány pillanatot a település elmúlt évtizedeiből.

Nagy Betti

Kovács Béláné és a Pitypang 1988 áprilisában

Fotó: ZH

Az óvoda: „1974-ben rakták le az óvoda alapjait, s a munkások – a zalaszentgróti nagyközségi közös tanács építő üzemének dolgozói – nemrégiben fejezték be a munkát. 1976. július 16-án kétszáz kisgyerek vette birtokba az épületet. Zalaszentgróton ezzel megszűntek az óvodai gondok, minden jelentkezőt fel tudnak venni. Az építkezés mintegy 4,5 millió forintba került, s félmillióba a berendezése.” (Zalai Hírlap, 1976. szeptember 9.) – fotó a képgalériában.

A gimnázium: „Az első két évben szakkörökben, harmadiktól pedig fakultatív keretek között gépírást tanulhatnak a zalaszentgróti Béri Balog Ádám Gimnázium tanulói. A gimnáziumok között a megyében egyedülálló oktatást a tervek szerint általános iskolások részére is bevezetik a közeljövőben.” (Zalai Hírlap, 1984. május 11.) – fotó a képgalériában

A tornacsarnok: „A közelmúltban avatták fel a város új büszkeségét Zalaszentgróton, a reprezentatív tornacsarnokot. A 30 millióforintos költségvetéssel készült létesítmény az I. Számú Általános Iskolához kapcsolva épült.” (Zalai Hírlap, 1989. június 6.) – fotó a képgalériában.

A színjátszók: „S hogy ez most miért fontos? Mert a szentgróti színjátszó csoport a területi bemutatókon jónak ítéltetett, olyannyira, hogy ők képviselik majd Zalát – valamikor, az időpontot még senki sem tudja itt – Csurgón, az országos bemutatón. De nemcsak a márciusi szombathelyi bemutatóra készültek, még korábban a kecskeméti nemzetközi seregszemlére, főként a Taxiarhisz A vénlány sapkája című szatirikus játékával.” (Zalai Hírlap, 1992. április 15.) – fotó a képgalériában.

A művelődési ház: „Így fér meg egymás mellett a gyermekbalett és a számítástechnika, a színjátszás és a tojásfestés – tükrözve egy kisváros változó arculatának rezdüléseit. A hétköznapok minőségét szolgálják, az élet színeit, tartalmas, vagy éppen üdítő élményeit kínálva. (Zalai Hírlap, 1988. április 16.) – fotó a képgalériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában