A tizenegyedik alkalommal

2024.02.24. 19:30

Egészségügyi dolgozók szakmai versenye a zalaegerszegi kórházban

Gazsi bácsi jól tűrte a tűszúrást a hátába, utána könnyebben lélegzett, elégedett lehetett a nővérek munkájával, amit szakavatott zsűri is értékelt.

Arany Gábor

Vadas Zoltánné, a kórház egészségügyi gyakorlatvezetője asszisztálása mellett látja el Gazsi bácsit a Fantasztikus Négyes nevű csapat két tagja, Kovácsné Gorza Marietta és Szabóné Salamon Katalin.

Fotó: A szerző

Szombaton a Szent Rafael kórház gyakorlati oktatótermében, azaz a skill-laborban egészségügyi szakmai verseny eseményei zajlottak. Ezt tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Vármegyei Területi Szervezet. Idén a zalai kórházakból, valamint a lenti Kolping Gondozási Központból kilenc négyfős csapat jelentkezett a megmérettetésre, ahogy erről érdeklődésünkre Vass Mónika, a területi szervezet elnöke szólt. Azt is elmondta, hogy miután a humorosra hangolt bemutakozásokon túljutottak a csapatok, a rájuk váró feladatokban az elméleti és gyakorlati ismeretekből kellett számot adniuk.

Ehhez kiváló lehetőséget adott a skill-labor, ami olyan, szimulációs eszközökkel felszerelt, a valósággal megegyező körülményeket biztosító interaktív oktatóhely, ahol az egészségügyi szakdolgozók orvostanhallgatók sajátíthatják el a diagnosztikus, terápiás, valamint életmentő beavatkozásokat. Mindezt kockázatmentesen, hiszen betegek helyett élethű modellek a páciensek, mégpedig koraszülöttől a felnőttől méretig. Egyikük volt Gazsi bácsi, akinél a feladat szerint a tüdőben felgyülemlett folyadékot kellett eltávolítani. Emellett a gégekanül ellátása, felfekvés kezelése, transzfúzió előkészítése és beadása, valamint újraélesztés várt a csapatokra, hogy meggyőzzék a zsűrit a felkészültségükről.

Az idei versenyen a BelgyógyÁszok Team nevű, Bognár Andrea, Nagy Eszter Barbara, Németh Katalin, Vizsralek Beata összetételű formáció bizonyult a legjobbnak. A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház dolgozói alkotta csapat vehet részt a budapesti országos szakmai versenyen, amit április 5-én rendeznek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában