Zaol podcast

2024.01.13. 12:30

A fejlődésről és újrakezdésről szólnak a rédicsi plébános regényei, novellái – vendégünk Pete Polgár Máté atya

Pete Polgár Máté Körmenden született, 2014-ben szerzett teológiai diplomát. Zalaegerszegen, a Mária Magdolna-plébánián volt káplán két évig, majd Szentgotthárdon és Szombathelyen szolgált, s a Boldog Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium lelkésze, hittanára és egyben püspöki referense volt.

Mozsár Eszter

Pete Polgár Máté rédicsi plébános gyermekkora óta szereti az irodalmat.

Fotó: Mozsár Eszter

Személyes kudarcokról, a papi pálya szépségeiről, kihívásokról, a lelkiismereti szabadságról is szót ejtett a Zaol-podcast legutóbbi adásában. Emellett arra voltunk kíváncsiak, hogyan fogadták egyházi és világi körökben kalandregényeit, novelláit, melyek legtöbbször multikulturális környezetben játszódnak és a személyiségfejlődésről szólnak. Szerinte az irodalom a túlélésre, gondolkodásra tanít mindenkit, s bizony a kimondott szónak ereje van. Máté atya két évvel ezelőtt került választás elé: misszió Nyugat-Európában vagy a rédicsi plébánia. A lelkipásztor az utóbbit választotta és nem bánta meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában