Hatvan év - 7000 kisgyermek

2023.11.10. 15:46

Hatvanéves fennállását ünnepli a zalaegerszegi Kosztolányi téri óvoda

A gyerekek vidám műsorszámai és bensőséges visszaemlékezések emelték a rendezvény hangulatát péntek délelőtt, amikor a Kosztolányi téri óvoda fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték.

Arany Horváth Zsuzsa

Hatvanéves fennállását ünnepelte a zalaegerszegi Kosztolányi téri óvoda. Képünkön az ovisok ünnepi műsora

Fotó: Pezzeta Umberto

Az elmúlt évtizedeket először az 1995 óta integrált szervezeti formában működő tagóvoda vezetője, Radics Bernadett idézte fel, majd Balaicz Zoltán, a város polgármestere szólt kedves szavakkal az önkormányzat és a gyermekintézményi hálózat, benne a jubiláló óvoda együttműködéséről, felidézve az épület folyamatos bővülését, megújulását, s méltatta a gyermekközpontú nevelést.  A kapuit 1963. augusztus elsején megnyitó óvodában hatvan év alatt 7000 kisgyermek nevelődött 200 munkatárs kezei alatt. Az indulás egybeesett a város lakosságszámának akkori gyors növekedésével. Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője emlékeztetett, a gyerekek a család után először az óvodában szereznek új ismereteket, felkészült óvodapedagógusok mellett itt fejlődhetnek kiegyensúlyozottan, az óvodai évek mindenki számára emlékezetesek. Szólt arról, hogy az eddig fejlesztéseket bővítendő további tervek is megfogalmazódnak, a legközelebbi talán az udvar felújítása lehet. 

Ezután az egyik korábbi vezető, Pődörné Hajdu Ibolya beszélt saját emlékeiről, s idézte fel azokat a felnőttként hivatásuk jeles művelőivé vált zalaegerszegieket, akik ebben az intézményben töltötték óvodai éveiket. A névsor dr. Vadvári Tiborral, Zalaegerszeg alpolgármesterével kezdődött, Mátyás István orgonaművésszel folytatódott. A műsorban a korábban az óvodába járók is felléptek, majd a vendégek, a gyerekek és az óvoda dolgozói együtt fogyaszthatták el a 60. évfordulóra készült tortát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában