Bor.Zene.Zala

2023.08.11. 17:30

Este a Halott pénz ad koncertet Zalaszabarban a Kányaváry Borbirtokon

Bor.Zene.Zala címmel ötödik alkalommal rendezik meg pénteken a zalai borászok hegyi piknikjét a szőlőtőkék mellett, a Kányaváry Borbirtokon a Kis-Balatonnál.

Benedek Bálint

A zalaszabari Bor.Zene.Zala fesztiválon a Kis-Balaton szívében a Kányaváry Borbirtokon finom nedűket lehetett kóstolni. Ezt megtette Scheiber Eszter és ifjabb Szabadics Zoltán, akik egy rozé és egy fehérborral koccintottak

Fotó: Szakony Attila

A rendezvény elsősorban a zalai borvidék népszerűsítését tűzte ki célul, ahol öt remek zalai borászat különféle tételeit kóstolhatták a látogatók. A nedűk az egyre nagyobb sikerekkel büszkélkedő Zalai Borvidék két körzetéből: a Csáfordi és a Kis-Balatoni körzetből származnak. Az úgynevezett borsuli sátorban a Kányaváry Borbirtok borászának vezetésével rapid borkóstolókat is tartanak, ahol sok tétel mellett például a zalai zászlósbort, a Hegykét is megkóstolhatják az érdeklődők. Ám ottjártunkkor a látogatók többsége a kivételes panorámában gyönyörködött a fűbe kihelyezett pihenőszékeken ülve. A Kis-Balaton mögött ugyanis feltűnt a Badacsony sziluettje is. Néhányan már kóstoltak a kínálatból, így tett az egyik házigazda, ifjabb Szabadics Zoltán, aki barátnőjét, Scheiber Esztert egy Kányaváry Pirkadat nevű rozéval kínálta meg. A zenei programok délután kezdődtek, aki még most elindul annak 18.30 órától DR BRS zenél, majd 20.30 órától a Halott pénz együtt ad koncertet. Ezt követően BZZ After Party és retro disco kínál kikapcsolódást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában