A vagongyár ügye is szóba került

2023.04.08. 16:00

A békepártiság lehet a jövő évi választások igazi tétje

A háború és a szankciók következtében elszabadult árak miatt Magyarország 4 ezer milliárd forinttal volt kénytelen többet költeni az energiára mint korábban. Ezt a pénzt értelmes célokra, utak, intézmények felújítására is lehetett volna költeni – mondta csütörtökön a Medgyaszay Házban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a NagyON Kanizsa Egyesület meghívására érkezett a dél-zalai városba.

Pásztor András

Cseresnyés Péter (balról) és Dömötör Csaba a pódiumon

Az államtitkárral Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője beszélgetett, s egészítette ki gondolatait vagy éppen ültette át a helyi viszonyokra. A drasztikus energiaárak következményeként a képviselő például a tervezett vagongyárról is szólt. Mint mondta: ilyen anomáliák mellett minden befektető óvatosabb lesz, de az üzem létrehozása továbbra sem került le a napirendről, csupán arról van szó, hogy a beruházás több ütemre bontva valósul majd meg.
Dömötör Csabát a Medgyaszay Ház közönsége is kérdezhette, így több aktuálpolitikai ügy is felmerült, így például a jövőre esedékes uniós és helyhatósági választások is.

A jövőre esedékes uniós és helyhatósági választásokkal kapcsolatban Dömötör Csaba úgy fogalmazott: számos tényező befolyásolhatja a két választást, az egyik például az orosz-ukrán háború.

– Azt gondolom, hogy a helyhatósági választás nem csak helyi ügyekről fog szólni, hanem a békepártiságról is – fogalmazott az államtitkár, aki szerint látni kell, hogy a hazai baloldalt nem érdekli az ország sorsa, bevallottan azon munkálkodnak, hogy hazánk ne kaphassa meg a jogosan járó uniós forrásokat.

A következő időszak egyik legfontosabb feladata lesz a munkahelyek megóvása és lehetőség szerint újak teremtése – mondta Dömötör Csaba, aki leszögezte: a magyar kormány továbbra sem engedi meg, hogy az ország vagy az itt élő emberek érdekeivel ellentétes döntések szülessenek Brüsszelben, de ehhez társadalmi támogatásra van szükség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában