A várossal és egymással ismerkednek

2022.09.05. 19:00

Gólyák a Pannon Egyetem zalaegerszegi kampuszán (videó)

Múlt hétvégén beköltöztek a kollégiumokba, albérletekbe, hétfőtől pedig már az intézménnyel, a várossal és persze egymással ismerkedtek a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Képzési Központjának elsőséves hallgatói.

Mozsár Eszter

Az információs napon az egyetemi könyvtárral is megismerkedtek az elsőéves hallgatók. Felvételünkön Szabó G. Tibor könyvtárvezető

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Mintegy 130 fiatal kezdi meg tanulmányait idén az egerszegi egyetemi központban, ahol összesen közel félezer diák tanul. A regisztrációs héten először a kampusz vezetőinek köszöntőjét, a tanszékek, intézetek, a hallgatói önkormányzat, a felnőttképzési iroda és a könyvtár bemutatkozását hallgathatták a résztvevők. A hétfői információs napon a duális és a tesztmérnök képzésről ugyancsak bővebb információt kaptak a fiatalok, majd online nyelvi szintfelmérővel zárult a nap.

A héten egyebek mellett tanulási, önismereti és szocializációs tréningre, valamint a HÖK programjaira várják a hallgatókat, így kiváló csapatépítésnek ígérkezik például a több helyszínen zajló vetélkedő, az egyetemi activity, a közös zászlófestés, az indulók megírása, a bográcsozás, a gólyaeskü vagy a Gébárti-tavon a sárkányhajózás. Pénteken az ismerkedés jegyében a levelező tagozatosokat fogadja az egyetem.

Dr. Németh István, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója a köszöntőjében arra kérte a gólyákat, hogy a diploma átvétele után a társadalom igényeinek megfelelően kamatoztassák az egyetemen megszerzett tudást, továbbá arra biztatta őket, hogy szerezzenek minél több kedves és maradandó élményt az ismerkedős napokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában