életmentés

2021.10.05. 15:00

Újra civil véradás a könyvtárban

Újra véradásra hívja és várja a segítő szándékú embereket pénteken a Halis István Városi Könyvtárban a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület.

HBA

A programról tegnap tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: október 8-án 12-től 16 óráig várják a véradókat. Az előzményeket vázolva jelezte: 2012-ben valósítottak meg egy uniós finanszírozású egészségprogramot, melynek ugyan nem volt kötelező eleme a véradás, de a civil felelősségvállalás jegyében megszervezték azt a könyvtárral és a Magyar Vöröskereszt nagykanizsai szervezetével együttműködésben. Meglepően szép sikerrel zajlott le az első akció, amelynek folytatásaként azóta évente két alkalommal, tavasszal és ősszel szerveznek hasonlót. Most jött el az őszi véradás ideje, melyre mindenkit szeretettel várnak.

A véradás helyszínét biztosító könyvtár igazgatóhelyettese, Kardos Ferenc kiemelte: azért kitartó támogatói a nemes eseménynek, mert úgy gondolják, hogy egy bibliotékának is részt kell vállalnia a város civil életéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában