Frissen Zalából

2021.09.06. 12:50

A kanizsai Németh Márton Tamás ezüstérmet szerzett a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

Németh Márton Tamás, a Batthyány-gimnázium tehetséges fiatalja ezüstérmet szerzett a horvát online rendezésű Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI). A magyar csapat a kanizsai intézményből kapcsolódott a versenyhez.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

Mint arról korábban beszámoltunk tizenegy ország – a klasszikus közép-európai nemzetek mellett Olaszország és Svájc – összesen 48 versenyzője mérettette meg magát a szellemi kihíváson. A kanizsai Németh Márton Tamás 309 ponttal bekerült az első tíz versenyző – és egyben az ezüstérmesek közé. A csapat többi tagja: Viczián András a 31., Máté Lőrinc a 36., Gábor Dávid a 47. lett.

Fotó: ZH

A CEOI-n a magyar szervezők a 11. osztálynál húzták meg a korhatárt, a versenyt egyfajta regionális felkészítőnek tekintik a következő évi Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI). Több más ország viszont ennél idősebb, tapasztaltabb versenyzőket is enged indítani. Egy ilyen mezőnyben maga a részvétel, tapasztalatszerzés is nagy érték.

Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke, csapatvezető-helyettese elmondta: ezzel idén véget ért az informatikai diákolimpiák szezonja. Nyáron Éles Júlia ezüstérmet szerzett az európai lányoknak tartott EGOI-n, Tóth Gellért szintén ezüstöt a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI). Az európai junioroknak szervezett eJOI-ról addig példátlan módon aranyat (Molnár István Ádám), ezüstöt (Németh Marcell) és három bronzérmet (Czanik Pál, Fülöp Máté, Jenei Marcell) hozhattak haza. Most hozzájuk csatlakozik Németh Márton Tamás a CEOI-s ezüsttel.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nemzetkozi-szellemi-diakolimpia-nagykanizsarol-5547140/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában