döntések

2020.12.10. 15:09

Hét témában hozott döntést a megyegyűlés elnöke

A Zala Megyei Közgyűlés elnökének sajtóközleménye szerint hét előterjesztéssel kapcsolatban hozott döntést december 10-én az elnök.

ZH

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke

Mint ismert, a járványügyi veszélyhelyzetben a közgyűlés feladat- és hatáskörét az elnök gyakorolja, testületi ülést összehívni nem lehet, így a december 10-re meghirdetett ülés megtartására sem kerülhetett sor. Ugyanakkor a közgyűlés képviselői és bizottsági tagjai az előterjesztéseket megkapták, az észrevételeket, módosító indítványokat az elnöknek elküldhették.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke módosította az önkormányzat 2020. évi költségvetését, amelynek főösszege 1.067.333e forintra változott (a legutóbbi módosítás óta 205.650e forinttal emelkedett). A közgyűlés két rendeletén néhány szükséges jogegységesítő, pontosító, de lényegi tartalmi változást nem eredményező módosítást vezettek át.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke

Megtörtént továbbá a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. két belső szabályzatának jóváhagyása, valamint a Zala Megyei Önkormányzat közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervének felülvizsgálata és a 2021. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyása. Dr. Pál Attila elnök végül elfogadta a Zala Megyei Közgyűlés 2021. évi munkatervét, amely a jövő évben tervezett ülések idejét és tárgyalandó napirendi pontjait tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában