rendeződni fog a fővárosi járatok helyzete

2020.09.08. 13:31

Kanizsa sem szenved hátrányt

A dél-zalai várost sem érinti olyan súlyosan a Nagykanizsa és Budapest közötti buszjáratok megszüntetése, mint arra korábban számítani lehetett. Mindezt Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője mondta kedden lapunknak.

Pásztor András

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

- Már a buszjáratok megszüntetéséről szóló hírek megjelenésekor kezdeményeztem az egyeztetést a Innovációs és Technológia Minisztériummal, hiszen a tervezett változtatások roppant hátrányosan érintették volna Nagykanizsát és vonzáskörzetét, elég csak arra a több száz diákra gondolni, akik a fővárosban folytatják felsőfokú tanulmányaikat – említette Cseresnyés Péter, aki hozzátette: a múlt héten lezajlott szakmai egyeztetések eredményeként hétfőn vele együtt Balogh László polgármester és Bizzer András alpolgármester – több érintett város polgármesterével egyetemben – is részt vett azon a tárgyaláson, ahol kiderült: az eredeti elképzelésekhez képest jelentős minőségi javulás várható mind a vasúti, mind a buszközlekedés terén az érintett Nagykanizsa-Budapest útvonalon. – Örülök annak, hogy az általam jelzett közlekedési problémára ilyen gyorsan sikerült megoldást találni, ami azt jelenti, hogy buszjáratok, illetve vasúti szerelvények is rendelkezésre állnak majd a jövőben, tehát az utasok eldönthetik, hogy melyik tömegközlekedési formát veszik igénybe szeptember végétől.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter hozzátette: a részletek kidolgozása még folyamatban van, ezért konkrét járatokról nem tud még beszámolni, de ahogy Zalaegerszeg, úgy Keszthely, Lenti és Nagykanizsa vonatkozásában is rendeződni fog a fővárosi járatok helyzete.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujra-lesznek-zalaegerszeget-budapesttel-osszekoto-buszjaratok-4490318/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában