Logika és józan ész

2018.04.20. 07:00

Kamionos bemutatót is tartottak a logisztika napján Zalaegerszegen

A diákok örömére közelről is meg lehetett bámulni egy kamiont a Báthory-suli parkolójában - e látványos járműbemutatóval indult tegnap az iskolában a Logisztika napja.

Fincza Zsuzsa

A MAN kamionvontató volánja mögött Török Bálint, a monstrum előtt diáktársai az 1/13/L osztályból, közöttük osztályfőnökük és szaktanáruk, Szerdahelyi János (balról a 2.) Fotó: Fincza Zsuzsa

A nyergesvontató volánja mögött a tanintézmény egyik diákja ült. De nem ám csak úgy dísznek, a zalaegerszegi Török Bálintnak ugyanis jogosítványa van a monstrumhoz. Míg hétközben az iskolapadot koptatja, hétvégeken, mint hivatásos gépkocsivezető, beugróként dolgozik a szakmában. A logisztikai és szállítmányozási ügyintézői szakot pluszként tanulja, elképzelhető, mondja a fiatalember, hogy később saját céget alapít, s ahhoz aranyat ér majd a képzettség.

- Az idén már két helyszínen zajlik a rendezvényünk, a tanulók egy része a partnerünk, a Gartner Kft. telephelyén ismerkedik a szállítmányozás gyakorlatával – újságolta Szerdahelyi János szaktanár, a rendezvény főszervezője.

A MAN kamionvontató volánja mögött Török Bálint, a monstrum előtt diáktársai az 1/13/L osztályból, közöttük osztályfőnökük és szaktanáruk, Szerdahelyi János (balról a 2.) Fotó: Fincza Zsuzsa

Az iskola idén második alkalommal csatlakozott a világszerte népszerű Logisztika napjához, s a Báthory-suli rendezvénye ezúttal is ott olvasható a Német Logisztikai Társaság honlapján, öregbítve ezzel is az iskola, a város és a megye jó hírét.

- Logisztika nélkül nem működik semmi, s ez az élet minden területére igaz – fogalmazott köszöntőjében Szelestei Renáta, az iskola logisztika szaktanára, kiemelve: büszkék rá, hogy ezt felismerve a középfokú logisztikus képzés országos elindítása tanintézetük nevéhez fűződik. Örömükre szolgál, hogy Zalaegerszegen, amint számos új beruházás és fejlesztés tanúsítja, dinamikusan fejlődik a logisztikai ágazat.

A rendezvény résztvevői tájékoztatót kaptak Zalaegerszeg logisztikai fejlődéséről, majd jeles előadók jóvoltából elmélyedhettek a tudományág részleteiben is. A képen (b-j) Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Kónyáné Tömpe Lívia, a Báthory-iskola igazgatója és Firbás György logisztika szakértő Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

A megyeszékhely előtt álló fejlesztésekről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere tájékoztatta a résztvevők népes táborát, amely a rendező tanintézmény mellett kibővült a ZSZC Ganz-, és a Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium tanáraival és diákjaival. Az érdeklődők kétszer négy szekcióban jeles szakértők, köztük Firbás György, Kerekes Gábor, Sóti Balázs, Rózsás Zoltán és Rózsa Tamás logisztika témaköréhez kapcsolódó előadásán vehettek részt.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában