A zalai katasztrófavédelmi igazgatóságra 161 pályamű érkezett

2024.05.08. 12:30

Megszülettek az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által hirdetett alkotói pályázat vármegyei eredményei

Zaol.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem közlése szerint ebben az évben is alkotói pályázatot hirdetett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Ennek egyik témája a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódik, a másik pedig a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága a jelmondata (gróf Széchenyi Ödön alapította a magyar és a török tűzoltóságot is).

A diákok három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhattak kézműves alkotással, és korcsoport nélkül digitális alkotással. Emellett a történelmi témát kedvelők irodalmi műveiken keresztül is bemutathatták gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát. 

A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálták el a beérkezett műveket. A nyertes alkotások az országos versenyben vesznek részt. A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra ezúttal – az áprilisi határidőig – kiemelkedően sok, összesen 161 pályamű érkezett. 

Az ifjú alkotók ezúttal is kitettek magukért, a bíráló bizottságnak nem volt egyszerű dolga, az alkotásokat ugyanis nagyon kreatívan készítették el a pályázók. Az eredmény azonban megszületett, amit hamarosan ismertetnek, ígérte honlapján a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában