A zavaros nyilatkozatok és az úti holmik hiánya gyanússá tette őket

2024.05.09. 08:21

Lőfegyverek és hangtompítók kerültek elő a pótkerékből

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei albán gépkocsiban bukkantak a veszélyes leletre.

Arany Gábor

A pótkerékbe rejtették a fegyvert és a hangtompítót

Fotó: NAV

Az adóhatóság közlése szerint a pénzügyőrök pár napja a hajnali órákban egy albán rendszámú gépjárműre lettek figyelmesek az M5-ös autópályán. A feltűnően élénk színű gépkocsiban két férfi utazott, akik az egyenruhások közeledtére láthatóan idegesek lettek. A gépkocsit a hetényi pihenőbe terelték ki ellenőrzésre az egyenruhások. Az utazók először azt mondták, hogy Olaszországba tartanak, majd néhány perccel később már Budapestet nevezték meg úti céljuknak. A zavaros nyilatkozatok és az úti holmik hiánya egyre gyanúsabbá tette őket, ezért a járőrök átvizsgálták a járművet. Az autó pótkerekéből két maroklőfegyver és két hangtompító került elő.

A két férfit, valamint a fegyvereket és tartozékait az egyenruhások átadták a rendőrség munkatársainak, akik lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt büntetőeljárást indítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában